Ringler Kata ékszerei

Ezennel bemutatjuk Nektek Ringler Kata ötvösművész ékszereit! Nemes anyagok, gazdag szellemiség és vagányság egyszerre  jellemzik egyedi munkáit, ismerkedjetek meg velük!

Ringler Kata

Ringler Kata, a Magyarországon alkotó ötvös a szakma technikai részének elsajátítása után, esztétika-művészettörténet szakon végzett a bölcsészkaron, ahol mindvégig az ötvösművészet történetét tanulmányozta. Az egyetem után nyitotta meg saját ötvösműhelyét, a „Ringler Ékszerészet”-et, mely nem csupán konvencionális ötvöstárgyak kivitelezésére specializálódott, hanem kísérletező műhelyként – egyéni stílusban előállított design ékszerek születési helye lett.

Ringler Kata

A Ringler ékszerekben gyakran köszön vissza letűnt korok stílusa, szelleme – modern, letisztult, nagyvonalú, de nagyon igényes kivitelű adaptációként. „Nemes anyagba, csak nemes anyag kerülhet” elvét követve, Ringler tudatosan kerüli a szintetikus anyaghasználatot nemesfémekben.

Ringler Kata

A csiszolt kövek mellett, visszatérő anyagként jelennek meg a föld szülte, csiszolatlan kristályok, melyek tisztaságukkal formaalakításának egyik legfőbb inspirációi.

Ringler Kata

Ringler Kata

Ugyanakkor ékszereiben nem egyszer, egyfajta történelmi idézetként, antik ékszeralkatrészeket, kisplasztikákat, érméket is felfedezhetünk.

Ringler Kata

ringler kata

Stílusára nagy hatással volt a tervezőpáros, Mrs Herskinnel létrejött alkotói kapcsolata, melynek eredményeképp született meg a Látványmódosítóknak (Sight Modifiers) elkeresztelt kísérleti szemüveg kollekció.

ringler kata

ringler kata

Kata ékszerei solymári Ékszerészetében, illetve a szentendrei Péter Pál Galériában kaphatók.

ringler kata

www.ringler.hu