Benjamin Hubert a kortárs design egyik legifjabb titánja

Benjamin Hubert 27 éves korára elérte azt, ami a kortárs designerek legnagyobb álma: fantasztikus kreativitásának és tehetségének köszönhetően munkái a legnevesebb designcégek sorozatgyártásában készülnek, a nevével jelzett tárgyak sikere gyakorlatilag garantált.

Benjamin Hubert 1984-ben született Nagy Britanniában, 2006-ban diplomázott a Loughborough egyetem ipari formatervező szakán. 2007-ben alapította meg londoni stúdióját, ahol első sorban bútorok és világító testek tervezésével foglakozik a kis szériás daraboktól kezdve egészen az európai és ázsiai nagy cégek sorozatgyártásában készült darabjaiig. Munkáit a jellegzetes anyagszerűség, a letisztult formavilág és a szándékolt egyszerűség jellemzi. Úgy tűnik, nem tud hibázni.

Maritime karoszék, a Casamania 2011-es újdonságainak egyike

 

Benjamin az elmúlt években számos díjban és kitüntetésben részesült, (Az év designja – British Design awards 2010, Legjobb termék – 100% design/Blueprint awards 2009, Homes and Gardens magazin év designere,  EDIDA legjobb nemzetközi designer, 2010), az idei milánói kiállításon pedig több neves designcég 2011-es újdonsága is az ő nevéhez fűződik.
Heavy Light sorozat a londoni Decode gyártásában

 

Chimney Light - A brit Viaduct számára

 

Tárgyai előállításában a tradicionális technológia, a kézi munka megismételhetetlen egyedisége és az emberi munka precizitása adja azt az értéket, melynek köszönhetően munkái simán felveszik a versenyt a jelentősen olcsóbb, sorozatgyártásban készült termékekkel. Fontos pontra tapint ezzel rá, a jelenkori design egyik kulcskérdésére, ahol az értékteremtés, a minőség és a megőrzés szándéka áll szemben az olcsó, eldobható termékek kultúrájával.

Pod fotel a holland De Vorm számára

Paddle asztali lámpa az olasz Fabbian cég számára

 

Industry polcrendszer a Casamania sorozatgyártásában

 

Pebble szék a De Vorm számára

 

Június elején nyílt meg a berlini Directorenhausban Benjamin Hubert Materiality című önálló kiállítása. A kiállításon a kész munkák mellett megismerkedhetünk az anyagokkal, az alkotás folyamatával, a termékek születésével, tervekkel, eredeti rajzokkal is. A kiállítás augusztus végéig tart nyitva. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki!

 

www.benjaminhubert.co.uk