Hold and Hollo

Nemrégiben a Ludwig Múzeumban találkoztam először a Hold and Hollo borokkal, melyekre azonnal figyelmes lettem. Nem vagyok egy nagy boros, de aznap este egyből megjött a kedvem a borozáshoz. Ennyit számít egy jó csomagolás…

Vagány dolognak tartom, ha egy cég bevállal egy szokatlan, formabontó és a tradicionálistól merőben eltérő megjelenést a piacon új szereplőként megjelenő terméke számára. Főképp, ha hagyományos, büszke bortermelő ország esetében egy új bor csomagolásáról van szó. Sokan úgy tartják, hogy a minőségi bor és a természet kapcsolatának egyetlen lehetséges fizikai megjelenése a papír címke, és klasszikus tipográfia. Személyes véleményem ezzel szemben az, hogy ha valaki mer más lenni és új irányt adni például egy bor megjelenésének, szakítani a hagyományokkal és valami merőben újat létrehozni, az már csak az ötletet értékelendően is hatalmas előrelépés, ráadásul, ha jobban körbenézünk a bevásárlóközpontok boros polcain, azt látjuk, hogy igencsak van is hová előre lépnünk.

A Hold and Hollo borok neon színű, csúszásgátló szilikonból készült címkéi Juhász Örsi kreativitását dicsérik. A palackok élőben annyira klasszul néznek ki, hogy bevallom, a Ludwig Múzeumban sokkal erőteljesebben vonzották a vitrinekben kiállított palackok a tekintetemet, mint bármi más. Igaz, nekem ezekkel a színekkel szinte bármit el lehet adni, de az is biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen.

A Hold and Hollo borok a tokaji Moonwalley Wines pincészet új termékei. A Hold and Hollo Sweet szenvedélytől izzó, édes, mégis friss Tokaji fehérbor. Teste igéző arany, illata az érett gyümölcs húsát idézi. A Hold and Hollo Dry merészen friss, száraz, markáns fehérbor, mely remekül illik a jó társasághoz és a beszélgetésekhez. A borok különleges ízharmóniáikat elsősorban Berecz Stéphanie-nak, a pincészet borászának köszönhetik, akinek hozzáértését, tudását, elhivatottságát számos elismeréssel jutalmazták a közelmúltban.

 

Mindig nagy örömömre szolgálnak  a dögunalmas szürkeségből kimutató csomagolástechnikai megoldások, remélem, mások is kedvet kapnak termékeik megjelenésének  újragondolásához ezen a nagyszerű példán felbuzdulva!

A Hold and Hollo termékek megrendelhetők a márka webshopjában!