Magas feszültség

Valószínűleg kevés prózaibb feladatot kaphat egy fotográfus a magas feszültségű elektromos távvezetékek dokumentálásánál. Az alábbiakban arra látunk szép példát, hogyan lehet ezt a hétköznapi témát olyan módon megközelíteni, hogy a képek a hétköznapi téma ellenére kedvesek, látványosak és szerethetőek legyenek!

Nyilvánvalóan rendkívül fontos szerepe van minden cég esetében az arculatnak, annak a benyomásnak, melyet az adott cég vizuális kommunikációján keresztül nem csak a fogyasztókban, de a partnerekben, illetve az alkalmazottakban is kialakít. Természetesen nincs könnyű helyzetben ilyen szempontból egy áramszolgáltató, hiszen a termék, amit szállít nem igazán “fotogén”. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, miről van szó, hogy áram nélkül az élet elképzelhetetlen és a legtöbb ember fejében ez fizikai valójában a villanypóznák megjelenésében ölt testet.

A feladat tehát egy olyan sorozat elkészítése volt, melynek darabjai – jóllehet az áramszolgáltató tevékenységét és profilját mutatják be – mégis képesek megszólítani a fogyasztókat és a vállalat kereskedelmi partnereit, és egy úttal alkalmasak arra, hogy a vállalat dokumentációjának megjelenését minőségi illusztrációkként emeljék.

A sorozat darabjai természetes és emberi megközelítésüknek köszönhetően nagy sikert arattak és a témában érintettek számos képet ezek közül viszont láthatnak éves beszámolók, falinaptárak, illetve különféle információs anyag formájában.

A fotókat Hoffmann Viktor készítette.