Hétvégén Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál a Millenárison!

A Magyar Képregény Szövetség 9. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, a Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált a Millenáris Teátrumban. A program várja a gyűjtőket, érdeklődőket, családokat május 12-én, vasárnap 10 órától, a szervezők jótékonysági gyűjtéssel támogatják a Heim Pál Kórházat.

Május 12-én vasárnap rendezi meg a Magyar Képregény Szövetség a kilencedik Budapesti Képregényfesztivált, amelynek ezúttal is a Millenáris Teátrum ad otthont. A 9. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál kiemelt témája az olasz képregény, jönnek vendégek Szerbiából, Lengyelországból és Romániából, és jelen lesz a hazai alkotók nagy része. A hagyományoknak megfelelően idén is a fesztiválon kerül sor az előző év legjobb képregényeit jutalmazó Alfabéta-díjak, és a tavalyi kiemelkedő alkotói teljesítményt elismerő Korcsmáros Pál-díj átadására.

Több kiállítást is láthatnak az érdeklődők, köztük eredeti képregényoldalakat Sebők Imrétől, a Walking Dead-képregényekhez kapcsolódó kiállítást, és a lengyel PragaGada projekt egyes részleteit.

A hazai képregénykiadók és független képregényalkotók szokás szerint több újdonsággal készülnek, a fesztiválra jelenik meg az első magyar nyelvű Vasember-kötet, folytatódik a Walking Dead-sorozat, újra felfedezhetjük az Egri csillagokat Sebők Imre interpretálásában, és több fiatal szerző is itt mutatja be legújabb munkáit. Alkalom nyílik dedikáltatásra, találkozásra a hazai és külföldi alkotókkal, és közös rajzolásra is.

A fesztivál plakátját a tavalyi év egyik Alfabéta-díjas rajzolója, Haránt Artúr készítette.

Várható megjelenések és friss újdonságok

A fesztiválon kapható először a Rejtő-Korcsmáros soroztat 3. részének (Az előretolt helyőrség) újranyomása.

Az esemény facebook oldala ITT található!