Waste Less Chair – Újabb nemzetközi design díj hazai designereknek

Az Architecture Uncomfortable Workshop hazai fiatal építészstúdió átalakítható rönkszéke, a Waste Less Chair a  Core77 Design Awards DIY kategóriájában különdíjat kapott!
Most kaptuk a hírt, hogy a hazai design és építész stúdió, az Architecture Uncomfortable Workshop ma hajnalban megkapta a Core77 design magazin idei design díjának DIY kategóriás közösnégdíját, amihez nagyon gratulálunk! A New York-i bázisú magazin átfogó fókuszának köszönhető szakmaisága ismeretében (hallgatói munkáktól a professzionális tervekig mutató széles skálát tárgyaló magazinról lévén szó) komoly elismerést és nemzetközi visszhangot jelent a díj a fiatal hazai stúdió számára.
A videó 4.12 percétől esik szó a Waste Less Chair-ről.

A Waste Less Chair az Architecture Uncomfortable Workshop 2012-ben tervezett, tölgy rönkből készített kinyitható széke két nyitott és egy téli tárolásra alkalmas zárt állapotot egyesít magában.

A design stúdió idén tavasszal mutatkozott be a Milánói iSaloni híres-neves design kiállításon egyedüli független magyar résztvevőként, ami részben szintén a Waste Less Chairnek köszönhető, hiszen a kiállításszervező csapat a szék designboom blogon való bemutatkozását követően hívta meg a magyart tervezőket, hogy állítsanak ki idén Milánóban. Azért az se semmi!

Az Architecture Uncomfortable Workshop 2012-ben jött létre Demeter Lilla, Szabados Karolina, Boronkay Péter, Ghyczy Dénes Emil, Szederkényi János, Szederkényi József és Szederkényi Lukács alapításában. A csapat tagjai egyelőre szabadidőben, munka mellett dolgoznak a stúdióban, munkáik szellemiségét főképp a new craft és a slow design irányzatai határozzák meg. Természetes anyagok használatát és a kézi megmunkálást részesítik előnyben, munkáikban az egyszerűségben felfedezett szellemesség kifejezetten vonzó.

Sok sikert kívánunk az Architecture Uncomfortable Workshop további munkájához és reméljük, hamarosan legalább ilyen jó híreket hallunk ismét házuk tája felől!

www.auworkshop.com

zp8497586rq