Pimp my Pipe – A kulisszák mögött

Szeptemer 15-ig vehettek részt a FŐTÁV Pimp my Pipe alkotói pályázatán, melynek keretében lehetőség nyílik egy föld felett vezetett távhő vezeték “újrarajzolására”, a pályázatban résztvevők és szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki a szervezők!

Screen-Shot-2014-09-02-at-12.45.48

A FŐTÁV Pimp my Pipe köztér színesítő projektjének “nagykövetei” Busa Pista és Zsola, akik a projektet magukénak érezve teljes mellszélességgel beálltak a kezdeményezés mögé.

Nagyon örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a kampánynak. Lakótelepen nőttem fel én is. Szerettem, csak jó élményem van ezzel kapcsolatban, de ettől függetlenül szerintem mindig szükség van minden olyan kezdeményezésre, ami feldobja a környezetünket. A graffitik mára elfogadott művészetként is működnek és az elkészült munkák sokkal szebbek, ha engedélyezett keretek között jöhetnek létre, hiszen a művészek nyugodtabban alkothatnak. A FŐTÁV csövei elég izgalmas felületet jelenthetnek a kampányban induló kreatív tehetségeknek. A nyertes majd igazán büszke lehet, hogy az ő műve díszíti az egyik Újpesti utcát és a profi körülmények között megvalósult kreációja, örömet ad az arra járóknak. – mondja Zsola (Teebag, Faktorlabor, S/M Digital Rec.).

Az alábbiakban a forgatás kulisszatitkai közé pillanthattok be velünk:

CC8R2793CC8R2803 CC8R2568CC8R2677

 Pimp My Pipe közösségi köztér színesítő projekt augusztus 18. és szeptember 15. között zajlik, melynek során a városlakók ötletei és szavazatai alapján szakmai zsűri dönt arrólmiként újuljon meg a IV. kerületben található, föld fölött futó távhővezeték. A játék egy Facebook alkalmazás keretében zajlik, ahova a Játékszabályzat és Adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után a játékban részt venni kívánók regisztrálhatnak. Profi grafikusok és lelkes csőszínesítők egyaránt jelentkezhetnek. A nyertes pályaművet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg. A csoport tagjai mára már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.

https://www.youtube.com/watch?v=Pk1cKGS0dAw

A pályázat részleteivel kapcsolatban korábbi cikkünkben és a kampány Facebook oldalán találtok részletes információt!