Újra Smart City Lab Budapest!

A Design Terminál ismét elindítja Smart City Lab Budapest pályázatát, hogy lehetőséget adjon kreatív szakmák számára innovatív városfejlesztési ötletek megvalósítására. Idén a pályázat főtámogatója a T-Systems Magyarország Zrt.

A Design Terminál második alkalommal hirdet programot cégek, intézmények és civil kezdeményezések számára a városi terek és rendszerek, valamint új technológiák határterületein kibontakozó ötletek fejlesztésére. A pályázat 2014-ben a városi infrastruktúrák működésére fókuszált, míg idén a téma a személyes városélmény és a városlakók környezetük iránt érzett felelőssége. A kiíró olyan terveket vár, melyek a városi életminőséget tehetik jobbá, valamint az épített környezet és a benne működő rendszerek közötti kapcsolatteremtést szolgálják, beleértve a digitális városi megoldásokat is.

f8d4f56c-34d7-4cb1-a635-408f97e394b3

A Smart City Lab Budapest a Design Terminál kezdeményezésében valósul meg, fő támogatója a T-Systems Magyarország Zrt., amely élen jár a digitális városok megvalósítását segítő innovatív megoldásokban. A projektet több fővárosi közműszolgáltató és egyetem szakmai partnersége segíti. A szakmai zsűri tagjai többek között Benkő Melinda a BME Építészmérnöki Kar Urbanisztika Tanszék tanszékvezetője; Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója; Dr. Horváth Béla Ph.D, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója; Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató; Gálik Györgyi, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tudományos munkatársa és tanácsadója; Lánszki Regő, a Design Terminál szakmai tanácsadója és Merker Dávid, a Hosszúlépés. Járunk? ügyvezetője. Az idei évben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság is szakmai partnerként működik közre a pályázat elbírálásában és a fejlesztési időszakban. A szervezők folyamatosan vonnak be további együttműködő partnereket is a nyertes koncepciók függvényében.

A pályázatok leadási határideje 2015. március 31., melynek eredményeként létrejövő új megoldásokat a 2015-ös Design Hét Budapesten ismerheti meg a nagyközönség.

A Design Terminál kiemelten fontosnak tartja az alulról jövő urbanisztikai kezdeményezések, civil és vállalkozói ötletek megvalósulását, valamint bevonását Budapest fejlesztésébe.

A pályázat részletei az alábbi linken érhetők el: http://smartcitylab.designterminal.hu/
További információk: smartcitylab@designterminal.hu