IDE presents EYA at MOME

Hogyan támogathatják applikációk, digitális rendszerek a társadalmi jólétet? Mire való a design és hogyan igyekeznek a terület szakemberei a legfiatalabb designer generáció figyelmét felhívni a szociálisan érzékeny rendszertervezés létjogosultságára? Erről mesél március 4-én a MOME vendégelőadója, Dr. Birgit Kolb.

224610_1037457062943530_4465407893740098987_n

Az EYA a digitális eszközök és applikációk európai versenye, amelyet azért hozott létre a salzburgi International Center for New Media (ICNM), hogy reflektorfénybe állítsa mindazt a közösségi jót, amely digitális eszközök nélkül nem jöhetne létre. “Digital creativity for social good” — ez az EYA mottója; missziója pedig az, hogy versenyt, a versenyen keresztül pedig network-öt és láthatóságot teremtsen a közjó érdekében, az egészség, az oktatás, a kultúra, a fenntarthatóság és az inniváció területén fejlesztett applikációknak és eszközöknek, illetve azok fiatal tervezőinek és fejlesztőinek. Az idei versenyben olyan európai fejlesztések vehetnek részt, amelyek vezető tervezői 2016-ban nem múltak el 33 évesek, illetve amelyek fejlesztése 2015. január 1. után fejeződött be.

Dr. Birgit Kolb, a European Youth Award (EYA) projektmenedzsere a MOME-n mutatja be az EYA tevékenységét, 2016-ra meghirdetett versenyét, a korábbi évek győztes projektjeit és azok utóéletét a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem első emeleti Auditóriumában.

Az előadás március 4-én 15 órai kezdettel hallgatható meg a MOME Auditóriumában az előadás nyelve angol.