Magyar Design: Arnold

Novák Gergely tavaly diplomázott a MOME formatervező mesterképzésén egy különleges moduláris tárolóbútorrendszerrel, melynek friss színvilágán és rugalmas felépítésn kívül szimpatikus tulajdonásga, hogy a legkülönfélébb téri adottságokhoz képes alkalmazkodni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az Arnold az egyén igényeihez alakítható tárolóbútor. Képes alkalmazkodni a jelenbeli és a változó tárgyi környezethez egyaránt. Formailag egyszerű, kialakításaiban és mintázatában építészeti. Az egyes elemek összeillesztése kötéllel történik, így nincs szükség szerszámokra. Az egyéni formák építése játékos és kreatív. A bútor minden oldalán építhető, ebből adódóan nem csupán a fal mellett használható. Az összeilleszthető elemek száma korlátlan és tetszőleges. Alkotóvá válik az építője, a bútor pedig ezáltal személyessé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

novak_gergely_20150607-230554_1 novak_gergely_20150607-231104_0

“Tároló bútort készítettem, amellyel a személyre szabhatóság problémáira reflektálok. Napjaink gyorsan változó tárgyi környezetéhez bútoraink nem mindig képesek alkalmazkodni. Erre a problémára készítettem el bútoromat, Arnoldot, amely a tárgyi világhoz és a felhasználóhoz is képes alkalmazkodni, mindezt egy játékos és építhető formában” – mondja Gergely diplomamunkájáról.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Témavezető: Juhász István

Konzulens: Püspök Balázs

Elméleti konzulensek: Dr Kapitány Ágnes és Dr Kapitány Gábor

Az Otthon Design kiállítás április 6-tól 10-ig várja az érdeklődőket a Hungexpo területén!

magyardesign_logo_2016_01