Camou – az instant divat

Bemutatkozó soraimban említettem már a fotókért és a dilis ruhákért való rajongásomat. S ha ehhez még a csodás főváros is társul szegődik (hiszen szerelmes vagyok Budapestbe), hát az maga a mennyország. Márpedig Fehér Beatrix fashion designer kollekciója épp e három varázslatot ötvözi. Koncepciójának lényege, hogy összekapcsolja a divatot a fényképezéssel. Ruháin ugyanis a főváros épületei, terei, vagy éppen az utcai órák köszönnek vissza.
Budapest elvisel minket, ez természetes. De hogy mi is hordhatjuk őt? Hát ez fantasztikus. 🙂

Fehér Beatrix a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett bőr szakon, ezután a Kirakatrendező- és Dekoratőr Szakiskolában tanult, majd elvégezte a Magyar Iparművészeti Egyetem textiltervező szakát is. Camou márkanévvel ellátott termékei először 2007 tavaszán jelentek meg egységes gyűjtemény formájában, mely női és férfi ruházatot, valamint kiegészítőket is magában foglal. A szitanyomásos kollekció alapja a camouflage (rejtőzködés) kifejezésből származik, amit hagyományos értelemben a katonai egyenruháknál használnak. Ahogy a military segít elrejtőzni a természetben, úgy Fehér Beatrix ruháiban is játszi könnyedséggel olvadhatunk bele a városi környezetbe, hiszen a minta maga Budapest. A motívumokat főként saját készítésű fotók szolgáltatják. A tervező egyébként nem az ismert épületek megörökítésére törekszik, sokkal inkább a számára fontos helyeket, épületeket fotózza le, s varázsolja a szövetekre.

A Camou ruhák a meglepő mintázaton túl szabásvonalukban, alapanyagukban, nyomástechnikájukban és színeikben is egyediek, miközben az egyszínű és díszített részek tökéletes harmóniában vannak egymással. A látvány mellett pedig a kényelem és a funkcionalitás is szerepet kap. A különleges darabokat a sportos és elegáns stílus kedvelői is beépíthetik ruhatárukba.

Turistáknak hűtőmágnes és képeslap helyett szigorúan ajánlott.

S hogy hol bújhattok ki a bőrötökből, s bújhattok Budapest bőrébe? A Camou honlapján megtudhatjátok.