Kerstin Klix ékszerei

Kerstin KlixKerstin Klix német ékszertervező munkái formájukban és anyaghasználatukban egészen egyedi stílust képviselnek az ékszerek világában.

Kerstin Klix

Kerstin munkáját a folyamatos újítás, az anyagok tulajdonságaival, jellemzőivel való kísérletezés jellemzi. Az anyagok, bevonatok, textilek és alkotóelemek ékszerként új életet élnek, eredeti anyagszerűségek, tulajdonságaik új kontextusban átértelmeződnek.

Kerstin Klix

Kifejlesztett egy új műanyag textil keveréket, melynek tulajdonságaiból adódóan a textil tartást kap, jól formálhatóvá válik, ugyanakkor rugalmas, könnyed marad. A formázás során a kontúrok láthatóak maradnak, de a rugalmas anyag segítségével az ékszerek megtartják formájukat, minőségüket.Kerstin Klix

Nem lehetetlen egy formát többször megalkotni, de a gyártás során bizonyos fázisokban a véletlenszerűség a meghatározó, épp ezért nincs két ugyanolyan ékszer a kollekcióban.

Kerstin KlixKerstin alkotómunkájának éppen ez  a lényege – a formákkal, színekkel, textúrával való játék, a végleges formához vezető úton való kísérletezés folyamata és a végső egyedi darab önálló életre keltése.

Kerstin Klix

www.kerstin-klix.de