Biomega újdonságok

Biomega

A dán Biomega bringagyár überdesign kollekciója két új csodadarabbal bővült – az egyik Ross Lovegrove LDN kerékpárja, a másik pedig a dán KiBiSi (hamarosan írunk róluk egy tisztességes bemutatót) stúdió NYC gépe.

Biomega

Lovegrove LDN kerékpárját gyönyörű organikus formája és karbonszálas váza teszi egyedivé. A vázon található luk a könnyítést és a falra függeszthetőséget szolgálja.

Biomega

Ez  pedig már a KiBiSi stúdió alumínium vázas biciklije, melynek érdekessége a vázba integrált sárhányó és a hagyományos lánc helyett kifejlesztet karbonszálas hajtó heveder.

Biomega

Biomega

A Biomega víziója egy tiszta, békés, élhető, természetközeli város. Ez a vízió inspirálja a stúdiót egyedi kerékpárjak tervezésekor és kivitelezésekor. Hisznek abban, hogy egyedülálló, páratlan megjelenésű kerékpárjaik arra ösztönzik a városlakókat, hogy újragondolják a közlekedésről alkotott elképzeléseiket. Meggyőződésük, hogy biciklijeik versenyképesek tudnak lenni az autós közlekedéssel szemben, mivel egyrészt megjelenésükkel sokkal kellemesebb városképet hoznak létre, emellett pedig egészségesebb, vidámabb közérzetet, és a környezettel sokkal közvetlenebb kapcsolatot biztosítanak. Csak egyszer kell kipróbálni bármelyik kerékpárjukat és a különbség azonnal érthető –  a kerékpár, a kerékpáros és a stílus eggyé válik, így biciklizünk egy új, élhetőbb város felé.

Biomega

Bamboo, tervező: Ross Loevgrove


Biomega

MN, tervező: Marc Newson


Biomega

Boston, tervező: Jens Martin Skibsted


Biomega

Amsterdam, tervező: Jens Martin Skibsted

Biomega

www.biomega.dk