Színes pillanatok Iain Crawfordtól

Egy nyári éjszakán, csillagos égbolt és (a nyakunkba hulló) tűzijátékparázs alatt Robi barátunk arról mesélt, hogyan vetett véget egy bulinak egy „kedves” szomszéd. Nem túl elegáns megoldást választott az illető, ugyanis zománcfestéket zúdított a szórakozó társaság nyakába. Igen, azt, jól olvastátok. Nem tudom, hogy kreatív hajlamokra vagy agresszív természetre kell-e következtetni, mindenesetre egyből eszembe jutott az egészen biztosan színes fantáziával megáldott fotós, Iain Crawford és az ő festékes fotósorozata. Iain ugyanis színes festékek segítségével kapta el a mozgás egy-egy szeletét, s kiváló kompozíciókon keresztül ábrázolja a tökéletes pillanatokat.

Iain londoni fotográfus, leginkább kozmetikai cégeknek készít képeket. Fotózott többek között a Lancome-nak, a Max Factornak, a Givenchy-nek, csodás képei díszelegtek már a Vogue, az Allure és az M Magazine lapjain is.

Az energikus fotók folyékony és porállagú festékek szórásával születtek. A képek vibrálnak, egyszerre tükrözik a lendületes mozgást és a pillanat szépségét. Különös érzést keltenek bennem a levegőben megdermedő élénk cseppecskék, a modellek bőrén gyönyörűen szétloccsanó festékfolyamok és a ködszerűen szálló porfelhő. Szerintem fantasztikus, ahogy megáll a pillanat a levegőben.

Hmmm, szívesen meghallgatnám a modellek élménybeszámolóját a fotózásról! (A „kedves” szomszéd ablakára pedig pillanatragasztóval kellene ezeket a képeket felragasztani. 😉

www.iaincrawford.com