Sølve Sundsbø páratlan fotói


Sølve Sundsbø divatfotóst egy mesés Lily Cole képsorozatnak köszönhetően fedeztem fel. Nagy rajongója vagyok a vörös szépségnek (úgyhogy róla egyszer majd bővebben is írok), remek képek születtek már róla, de ez a szürreális hangulat igencsak meglepett. A fehér háttér, a fehér kellékek, sőt, a porcelánfehérre festett bőr kiemeli a modell-színésznő babaarcának ártatlan szépségét és csodás hajkoronáját. A futurisztikus sorozatra stílusosan azt mondom: ez bizony a képzelet birodalma.

Sølve Sundsbø Norvégiában született és nőtt fel, 1995 óta pedig Londonban él. Fotózott már a Chanel, Cartier, Dior, Dolce & Gabbana, H&M, Hermés és Yves Saint Laurent számára, sőt, a Nike, Gucci és a SHOWstudio megbízásából még rövidfilmeket is rendezett. Nevéhez köthető továbbá a Coldplay A Rush of blood to the head és a Röyksopp Melody A.M. lemezborítója.

Divatfesztiválok és művészeti kiállítások díjait zsebelte már be, s Alexander McQueennel is dolgozott a Florence-i Biennálén.

Imádom, ahogy az árnyékokkal, fényekkel játszik a norvég fotós. Művészi képeinek egyik védjegyét az elmosódott vonalak alkotják, a homályos alakok erősítik a fotók egyedi hangulatát. Nagyon tetszik, hogy a színeket általában világos árnyalattal párosítja, így élénkebbé válnak a tónusok, de a fehér millió finom árnyalata is megjelenik képein. A nőiséget is egészen páratlan módon ragadja meg. Nagy hangsúlyt kapnak a test vonalai és a haj, viszont az arc sok esetben háttérbe szorul, ezzel pedig titokzatos nőiességet ér el.