Kedvenc „balerinám”: Bob Carey


Végy egy zömök, szőrös férfitestet, adj rá pink tüll tütüt, állítsd be mókás pozitúrába, keress agyament helyszínt, szituációt a fotózáshoz és légy bátor! Nagyjából ez a receptje Bob Carey balerina sorozatának. A legtöbb fotó önmagában is megállná a helyét, de természetesen Bob Carey-vel teljes a kép, a tütü plusz jelentéstartalmat ad a felvételeknek.

Bob Carey Arizona államban született, s több mint 20 éve fotózik. A reklámfotós számára a fényképezés nem csupán munka, szenvedélye is egyben. Célja, hogy képeivel szórakoztasson, tanítson és inspiráljon.

A balerina sorozathoz 2003 óta készít magáról felvételeket. Az első képek még elhagyatott vidéken születtek, aztán az évek múlásával egyre nyilvánosabb helyekre merészkedett. A kalandnak induló projekt mára hatalmas népszerűségnek örvend, s számos kiállításhoz is vezetett az Egyesült Államokban és Európában egyaránt.

Persze minden képhez külön történet is kapcsolódik. A fotózás során rengeteg tapasztalatot gyűjt Bob, sok-sok mindent gondoltak már róla az emberek, megpillantva őt rózsaszín tütüjében. Bizony elgondolkodtató, hogy azért, mert más vagy, mint az átlag (például mert más a ruhád), egyből elítélnek.

További pajkos balerinás fotókat Bob Carey honlapján találhattok, de érdemes blogjára is ellátogatni, ahol remek fotóival minden napot más-más hangulattal tölt meg.