GT House – Studio Guilherme Torres

GT House

A fiatal brazil építész, Guilherme Torres úgy döntött, hogy a brazil Londrina-ban fog élni egy kis stúdió apartmanban. A lakásban korábban egy festő műterme volt, és már több, mint tíz éve folyik az átalakítása, melyet az építész maga végez.

GT House

A jelenlegi állapot az épület  különböző problémáinak köszönhetően alakult ki – gond volt az elektromos vezetékekkel, újra kellett kábelezni az egész lakást, egyfolytában repedeztek a falak és a szigetelés sem volt megfelelő. Egy hónap alatt az összes falburkolatot eltávolították és újraépítették, emellett az építész saját tervezésű épített asztala és kanapéja is helyett kapott a térben. “Bútortervező vagyok, és ezúttal úgy döntöttem, szokásaimmal ellentétben ezúttal valami állandót hozok létre, valami stabil, biztos dolgot.” – mondja az építész.

GT House

Az asztalon persze nem csak könyvek és tárgyak tárolására szolgál, egyszerre étkezőasztal és munkahely is. A kanapé faltól falig ér, 2 hatalmas fekete textilpárnáján kívül számtalan színes díszpárna határozza meg a bútor hangulatát. A díszpárnák textil rávarrással készültek, Adriana Barra tervezései a Sao Paolo-i Micasa designcég számára.

GT House

A konyha egy 1,4 méter széles és 3 méter hosszú térben kapott helyet. A beton padlóra gumiburkolat került, melynek segítségével elkerülhetőek a maradandó olajfoltok. A falburkolat nyomott mintáit tradicionális arab mozaikok ihlették, mely szintén Guilherme Torres saját tervezése.

GT House

A hálószoba jellegében loftra hasonlít, a nyers tégla fal az ágy mögött mégis jóval melegebb hangulatot kölcsönöz a helyiségnek, mint ami a lakás többi részére jellemző.

GT House

Az elektromos vezetékek katonás rendje a nappali feletti galéria szint vendégszobájában a leglátványosabb. Inspirációul Paulo Mendes da Rocha Pritzker díjjal jutalmazott brazil építészre jellemző téralakítás szolgált, melyben az építészet funkcionális mechanizmusai, az elekrtomos vezetékek, hidraulikai berendezések jól láthatóak, hangsúlyosak.

GT House

Egyszerre modern és avantgárd belső tér jött itt létre fnom részletekkel, és az átalakítás költsége mégsem haladta meg a 6.000 USD-t az egyszerűségre törekvő építészeti megoldásoknak köszönhetően.

GT House

Studio Guilherme Torres

Via