We Make Carpets

A  holland We Make Carpets kreatív csapat tagjai két designer, Stijn van der Vleuten és Marcia Nolte és Bob Waardenburg vizuális művész. Különféle valószínűtlen tárgyakból készítenek szőnyegeket, melyeket ideiglenes kiállítások, installációk keretében mutatnak be. Mindig mondtam, hogy viccesek ezek a hollandok 🙂

We Make Carpets

A We Make Carpets első szőnyege a Forest carpet a 2009-es holland design hét “Instant Nature” elnevezésű kiállításának keretei között született. Az elképzelés az volt, hogy hétköznapi tárgyakat új kontextusba helyezve ideiglenes kortárs szőnyegeket hozzanak létre. A Forest carpet sikere után egyre másra születnek a kreatívnál kreatívabb ötletek a WMC háza táján. A szőnyegeket sosem skiccelik le, vagy tervezik meg alaposan az elkészítés előtt – az anyag kiválasztása után ahogy az alkotóelemek egymás mellé kerülnek, az alkotófolyamat esetlegessége határozza meg a végeredmény apró részleteit.

We Make Carpets

A különféle elérhető anyagok végtelen új ötlet megvalósítására adnak lehetőséget. A kiválasztott anyag formája határozza meg a születendő szőnyeg textúráját és mintázatát. A modern anyagok és a tradicionális szőnyegek szövésének hagyományos szimmetriája alakítják szőnyegeiket.

We Make Carpets

Legfrissebb munkájuk ez a különféle téglából és kőkockákból kirakott monumentális szőnyeg, melyet nemrégiben mutattak be az eindhoveni FLUX/S – Drafts Establishing Future című művészeti kiállítás keretei között.

We Make Carpets

We Make Carpets

Egy korábbi munkájuk, különböző méretű és típusú sebtapaszokból készült faliszőnyeg, 2010 májusában született meg Marcia Nolte nappalijának falán.

We Make Carpets

We Make Carpets

We Make Carpets

Ugyancsak az ő lakása adott otthont a mindenféle tisztálkodási szerek, vatták, pamacsok, fülpiszkálók alkotta csodálatos fehér szőnyegnek is.

We Make Carpets

We Make Carpets

We Make Carpets

És végül talán a legkreatívabb megoldás – 2 napig tartott ezt a számtalan műanyagpoharat megtölteni tejeskávéval, presszókávéval, teával és tejjel Bob Waardenburg arnhemi stúdiójában, mire létrejött ez a különös és páratlan darab, a Coffee Carpet.

We Make Carpets

We Make Carpets

www.wemakecarpets.wordpress.com