Siberia – limitált széria újrahasznosított anyagokból

Valószínűleg Anna Zaboeva-t és az általa megálmodott Pleasemachine cipőket sokaknak nem kell már bemutatnunk. Új kollekcióját azonban nem biztos, hogy ismeritek még – lomtalanítások alkalmával összegyűjtött régi anyagok újrahasznosításával hoz létre cipőcsodákat…

Siberia

Siberia

A Pleasemachine barátom a Facebookon, így értesültem az új kollekcióról, melynek ötlete nagyon megtetszett mikor a villamoson olvastam az új bejegyzést. Aztán alaposan megnéztem a cipőket és nagy örömmel láttam, hogy nem csak az ötlet egészen nagyszerű, de a lábbelik kivitelezése a Pleasemachine-tól megszokott igényesség mellett nagyon izgalmas és kreatív.

Siberia

Siberia

A régi anyagok újrahasznosítása dícséretre méltó dolog, komoly erény napjaink designjában, azonban számomra az igazi érdekesség a texilek történetének folyamatosságában rejlik, ahogy egy régi, értéktelennek vélt bútorkárpit újjászületik cipő formájában, és újra, illetve tovább meséli történetét egy új, teljesen más kontextusban. Természetesen a textilek alapos tisztítási és higiéniai eljáráson mennek keresztül, mielőtt új formát öltenének.

Siberia

Siberia

Siberia

Az egyre nagyobb érdeklődést látva a a Pleasemachine régi eldugott belvárosi showroomjából október elején a Wesselényi utcába költözött, ahol Siberia névre keresztelt üzletükben várják az érdeklődőket.

Ha szeretnétek többet megtudni Annáról, a Pleasemachine-ről és a Siberia-ról, olvassátok el Séllei Lilla Annával készült  riportját a HG-n!

Siberia

Siberia Shop
Wesselényi utca 19.
Budapest, Hungary, 1073
http://www.facebook.com/SIBERIAshop