Bjørg – Time Away

A norvég származású ékszertervező, Bjørg új kollekciója boszorkányok, mágusok, összetört szívek és a rejtélyes rengeteg vadainak világába varázsol minket. Imádni való giccs ellenállhatatlan köntösben, professzionálisan tálalva…

Bjørg - Time Away

Bjørg 2004 óta készít ékszereket, az óta évente rukkol elő új kollekcióval. 2010-es kollekcióját fajunk eredetének tudósa, Charles Darwin munkássága ihlette.

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

Múlt,  jelen és  jövő, honnan jövünk, merre tartunk? A tér és idősíkok metszetében találunk rá vágyaink tárgyára, ahogy a természet érintetlensége után kutatva varázslatos ismeretlen tájakat fedezünk fel. Távoli óceánokat, elrejtett kincseket, kalandos rengetegeket. Polipkarok fognak körbe csiszolatlan kristályokat, fekete ezüst rákolló medálok és kígyó csontvázak tekerednek nyakláncként, karkötőként. Mintha csodálatos világjáró utunkról hazatérve viselnénk misztikus utazásunk emlékeit ékszerek képében.

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

 

Az ékszerek, amióta világ a világ, sajátos nyelven mesélnek szerelemről, stílusról, gondolatainkról. Mivel velünk együtt utaznak időben és térben, a mi történetünket mesélik, saját emlékeinket őrzik. A viktoriánus Memento Mori (emlékezz a halálra) alkotások szürrealizmusa és az antik rituálék világának hatása erősen érezhető a kollekció darabjain. Az alapkoncepció az időutazás volt – álmaink és élményeink emléke egy-egy ékszerben megjelenítve.

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

A Time Away kollekción át régi idők mesés birodalmába pillantunk be, érzések és gondolatok intim világába. Ez a birodalom csodálatos ereklyéket rejt, varázslatos parfümös üvegcsék, csiszolatlan kristályokkal díszített koponyák, ezüst csontok és arany molylepkék világa ez.

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

“Számomra ez a konvenciók elutasítása és a szépség felismerése a tökéletlenségben. Nem csupán szép dolgokat hozok létre, hanem olyan ékszereket, melyek gondolatokat, érzéseket és nem ritkán humort közvetítenek” – mondja munkáiról Bjørg.

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

Bjørg - Time Away

 

A 2010-es kollekció kampányfilmje tökéletesen közvetíti az ékszerek misztikus, ugyanakkor érzelemgazdag világának hangulatát, természetesen a film sincs híján az ízléses giccsnek, épp ezért imádom! A videó két fiatal norvég rendező  Matias Rygh & Mathias Eriksen munkáját dícséri, a zenét Bengt Hanssen szerezte.

 

“It happened.
Am I remembering it, or am I just remembering myself remembering it?
I almost cherish not knowing why or how.
But I still seek an explanation.
Some things happen, over and over, outside of one’s own control or desires.
The pieces that are missing, are they gone with good reason?
I would like to be honest about all of this.
Because I know what is right and what is wrong.
What would I be, were it not for my confessions…
Doubts…
Dreams…
And my logic.
Repetition…
Empty holes…
Truth…
And lies;
I am memory.”

Bjørg - Time Away

Shop: shop.bjorgjewellery.com