Bidum

Laetitia Florin diplomamunkája, a képen látható Bidum nevű tároló kosár számomra első látásra hatalmas kedvenc. Gyönyörű egyszerű, letisztult organikus forma, izgalmas tárgy a térben, funkcionális és önálló élete van…

laetitia florin bindum

laetitia florin bindum

Laetitia Florin a Lausanne-i ECAL (Ecole cantonale d’art de Lausanne) művészeti egyetemen diplomázott a képen látható Bidum névre keresztelt tárolóval. A tároló érdekessége, hogy rugalmas struktúrájának köszönhetően formája alkalmazkodik a benne tárolt tárgyakéhoz, üresen pedig reagál környezetének mozgásaira, hatalmas medúzára emlékeztetve.

“Kutatásom a vonalak és a rácsszerkezetek hálózatának alapos megfigyelésével kezdődött, azt tanulmányoztam, ahogy kölcsönhatásba lépnek egymással és az ennek eredményeképpen létrejövő látványt. A struktúra mozgása érdekelt és az, ahogy kapcsolatba lép a környezetével. A Bidum nem egy mozdulatlan tárgy, amit letettek valahová és ottfelejtettek. Ez egy élő tárgy, ami érintés hatására megmozdul, sőt akkor is, ha csak elmegy az ember mellette. Éppen ez a mozgás teszi a Bidumot gyönyörű, magával ragadó tárggyá.” – mondja Laetitia munkájáról.

laetitia florin bindum

laetitia florin bindum

laetitia florin bindum

www.laetitiaflorin.ch