Róth Anikó

Róth Anikó Budapest őszinte rajongója. Képein a város jellemző részletei képzeletének elemeivel egészülnek ki, így fest a róla elragadó, vidám képet. Akvarelljei kedves, pozitív hangulata úgy érzem ránk fér, főleg ebben a lehangoló szürke-sáros januári valóságban. És a hét aktualitása: Anikó képei holnaptól egészen február közepéig megtekinthetők a Filter Galériában. Ne hagyjátok ki!

Róth Anikó

Anikó a budapesti dekor suli elvégzése után tűzzománcot tanult a  Kézműves és Szolgáltató Szakiskolában. Tíz éve rendszeresen megtalálhatók munkái kiállításokon, évente több alkalommai is. Egy felkérés kapcsán kezdett budapesti képeket festeni, és az óta is megmaradt alkotásaiban ez a téma, folyamatosan születnek az újabbnál újabb alkotások. Anikó nyitott szemmel jár a városban, egy-egy kedves helyszín, vagy jelenet elég számára inspirációnak és már meg is született fejében egy újabb alkotás ötlete.

Róth Anikó

Persze a főváros csak egy Anikó kedves témái közül, emellett készít illusztrációkat könyvekhez, naptárakhoz, határidőnaplókhoz, ajánlom figyelmetekbe varázslatos weboldalát, ahol számos munkája megtalálható. Ha szeretnétek jobban megismerkedni Anikóval, olvassátok el az Urbansnob blogon megjelent rövid interjút inspirációról, Anikó alkotói módszeréről, a város szeretetéről!

Róth Anikó

Róth Anikó

Róth Anikó

Róth Anikó

Ha kedvet kaptatok hozzá, hogy Anikó munkáit élőben is megcsodáljátok, látogassatok el holnap este a Filter Galériába, a kiállítás megnyitóra! Biztosan lesz forralt bor, pogácsa, és vidám hangulat, beszélgethettek a művésznővel és akár meg is vehetitek kedvenc alkotásotokat! Ha pedig a holnapiról lecsúsznátok, február közepéig kint lesznek még az alkotások!

Róth Anikó