A Pio Pio lánc Hell’s kitchen-i étterme meglepetések sorozatával várja az idelátogatót.
Az 10. utcán elhaladva a járókelő csupán a már meglévő épületben megjelenő, finoman megmunkált fa dobozra lehet figyelmes, összesen ennyi és egy szolid cégér jelzi az épületben megbújó impozáns extravagáns étterem jelenlétét. Ez a rejtőzködés természetesen egybevág a Sebastian Mariscal építészstúdió teljes koncepciójával, melynek meghatározó elemei a titokzatosság, felfedezés és kontraszt alkalmazása.
Az alaprajzon jól látható, hogy a vendégek egy aránylag hosszú utat megtéve jutnak el a tényleges fogadó részhez. Az odáig vezető úton pedig meglepetések, izgalmas építészeti megoldások sora kísérti őket.
Az utcáról betérő vendégek a képen látható fa dobozba érkeznek, ahol azonnal megszűnik a nyüzsgő manhattani utca zaja. A fa burkolatból előtűnő lebegő fogadópult letisztult, elegáns jellege sejteti, hogy lesznek itt érdekes dolgok a továbbiakban is. Az aránylag zárt tér csak minimális rálátást nyújt az étterem további tereire, hatásos belsőépítészeti húzás, azonnal felkelti a látogató érdeklődését.
A következő helyiség néhány asztalát egy impozáns sárgaréz fal választja el az étterem további tereitől, az izgalom fokozódik, még mindig nem bontakozott ki a teljes belső tér. A helyiség jobb oldalán végigfutó nagyjából 12 méter hosszú tömör márvány bárpult kísér az étterem végéig, ahol egy lépcsőhöz érünk, ami az alsóbb szinten lévő fogadórészbe vezet.
És meg is érkeztünk az étterem szenzációs nyitott terű vendéglátó részéhez. Sejtelmes fények és izgalmas anyagok jellemzik ezt a teret, a falakon és a mennyezeten végigfutó vesszőfonat, a nyers beton elemek és padló, a természetes fa bútorok hirtelen Latin-Amerikába repítik a látogatót.
Fotó: Paul Rivera