Caterina Silenzi szobrai

Furcsa morbid világba kalauzolnak minket Caterina Silenzi szobrai. Nyugtalanító, zavarba ejtő alkotásai nyomban felhívják magukra a figyelmet, nem könnyű sok esetben eldönteni, hogy szeretjük, vagy ki nem állhatjuk őket…

Caterina Silenzi

Caterina Silenzi az olasz Porto San Giorgio-ban született 1973-ban. Szobrászatot és fotográfiát tanult az Accademia delle Belle Arti di Macerata-n, mesterdiplomáját pedig a bilbaói egyetemen szerezte. Jelenleg Fermoban él és alkot.

Caterina Silenzi

Caterina Silenzi

Caterina munkáit meglátva azonnal magával ragadott sejtelmes, misztikus hangulatuk, nem tudtam levenni róluk a szemem.

Caterina Silenzi

Caterina Silenzi

Caterina objektjei a raku kerámia tradicionális keleti technikáját élesztik újra a kortárs művészet keretein belül. A raku kerámia készítése szoros kapcsolatban áll a természettel, a föld, a tűz, a víz és a levegő az eljárás elengedhetetlen alkotóelemei. A tárgyak speciális égetési folyamaton mennek keresztül, a még izzásban lévő kerámia a levegő, a föld, majd a vízzel való érintkezés következtében nyeri el végleges felületét.

Caterina legfrisebb alkotásaival itt ismerkedhettek meg, itt pedig még több alkotás képekben, 2013. február 22-től pedig a Várfok Project Roomban láthatóak munkái, nem szabad kihagyni!

www.caterinasilenzi.com