Tűzfal rehab a Király utcában

A Suppré-Neopaint csapat munkájának köszönhetően született újjá egy hatalmas tűzfal a Kazinczy és Király utca sarkán a hetedik kerületben. A tűzfal ünnepélyes átadására tegnap este került sor a Portfolio Points keretében.

A Suppré-Neopaint a Neopaint.hu és a Suppré Arthouse egyesülésének eredménye. A frissen alakult ügynökség a különböző területek integrációját testesíti meg, melyben a vizuál-kommunikációs szakemberek egy csoportba tömörülve hoznak létre egyedi alkotásokat. A csapat legfrissebb munkája, a hatalmas Király utcai tűzfal rehabilitációja, azaz átfestése nem csak az arra járók hangulatát, de a fal által közrefogott területen elhelyezkedő eddig meglehetősen nyomasztó jásztótér világát is teljes mértékben újraszínezte.

Az alkotók ezzel a projekttel a városban fellelhető számtalan tűzfal rémesen elhanyagolt állapotára hívják fel a figyelmet és egy meglehetősen tetszetős alternatívát kínálnak a hatalmas, omladozó falfelületek látványára. Abban reménykednek, hogy az elkészült tűzfal sikere felhívja a figyelmet a városkép többi, ugyancsak elhanyagolt részletére és a VII. kerületi önkormányzathoz hasonlóan, aki meglepően támogatólag állt a projekthez, több hivatalos fórum is nyitott lesz hasonló megoldásokra.

“A VII. kerületi Erzsébetvárosi Önkormányzat örömmel adott helyet és hozzájárulást a Suppré-Neopaint fiatal graffiti-művészei által megálmodott tájképnek, mely a Király és Kazinczy utca sarkán lévő játszótér melletti, Király utca 25. szám alatti épület tűzfalára kerül fel. Nagy érdeklődéssel várjuk az április 21-i avatást, melyen a VII. kerületi Önkormányzat is képviselteti magát!” – mondta el Szikszai Zsolt, a kerület alpolgármsestere a megnyitó előtt.

A projekt megvalósulását a Trilak támogatta.

Fotók: Suppré-Neopaint Facebook, eposonebpcity

Comments are closed.