CargoModa – eperlábon forgó cipőpalota

Citromízű banán nincs a banánfán, eperillatú cipő viszont van a Wesselényi utcában. (Frappáns kezdés, ugye? 🙂 A néhány napja nyílt CargoModa cipő- és kalapboltra egy kedves cimborám hívta fel a figyelmem (köszi Lali!), s nem is bírtam sokáig magammal, hamarosan szemügyre vettem a minden érzékszervet megcsiklandozó kis palotát.

A Wesselényi 33. szám alatt található boltocska semmilyen szempontból sem hagyományos cipőbolt. Az egyedi lábbelik mellett a berendezés sem szokványos, s a tulajdonos, András sem az a tipikus kereskedő fajta. Itt minden – a portékák és a berendezés is – természetes, kézzel készült, újrahasznosított.

András elmesélte, hogy 2009 telén 3 hónapot töltött Spanyolországban és Barcelona utcáit koptatva figyelt fel a gyönyörű Maians cipőkre egy kirakatban. Innentől fogva minden nap megnézte őket, majd nem bírt ellenállni és megvásárolta az első darabot, amit az alábbi forgatókönyv követett: elérhetőségkérés, emailek hada, Budapest-Barcelona-Budapest ingázás, s végül üzletkötés.

A kínálat főként a férfiaknak kedvez (40-46-os méretig), de azért néhány női cipellő is kapható. A Maians Barcelona időtlen városi strand kultúrájából nőtte ki magát. A spanyol vászoncipők kézzel készültek, természetes anyagokból. Kitűnő minőségű szövet és speciális eljárással kikészített gumi kombinációjából állnak.

A spanyol csukák mellett Urge, a szabadszellemű ausztrál tervező kézzel készített cipőit is a homokos strandok divatja ihlette. A plimsoll lábbeliket egyszerű design, egyedi megjelenés, időtálló talp és kényelmes vászon felsőrész jellemzi. Az a bizonyos eperillat pedig… a cipők talpából kacskaringózik.

A hangulatos üzletben a cipők mellett Goorin kalapokat, sapkákat is megvásárolhattok. A Goorin fivérek a kalapkészítés művészei. A klasszikustól kezdve egészen a modern stílusig minden megtalálható a san fransiscói kézműves kollekciókban.

A cipők és fejfedők a Wesselényi utca 33-ban várják a lábakat, fejeket (keddtől szombatig 15 és 21 óra között), de a vasárnapi WAMP-majálison is bemutatkoznak.