Milanese Palazzi

A Milanese Palazzi, ahogy a neve is sejteti Milánó egyik történelmi épülete a 18. századból. Az épület földszintjén a DIMORESTUDIO irodája található, a felső szinteken pedig Britt Moran és Emiliano Salci, a stúdió tagjainak lakosztályai kaptak helyet. Látogassatok el velünk a fantasztikus hangulatú történelmi falak közé!

A ház stílusára talán leginkább az eredetiség jellemző – semmiféle formai vagy írott szabályt nem követ, csakis a tervezők életstílusát és ízlésvilágát, esztétikumról alkotott elképzelését. Sokszínűség és eklektika jelenik meg a falak között, mégis az ízlés és a tereken végigvonuló jellegzetes stílus nagyszerűen keretbe foglalja az egész ház hangulatát.

A tér sajátos atmoszféráját időtlenségének köszönheti, eleganciája a különböző korszakok bútorainak és kiegészítőinek szisztematikus összeválogatásában rejlik. Faragott antik bútorok és a 19. század design ikonjai remekül megférnek egymás mellett, ez az eklektika a lámpák, kiegészítők, dísztárgyak stílusán is végigvonul, mégsem érezzük az összevisszaság hangulatát.

A színek szerepe meghatározó ezekben a terekben. A poros, szürkés-paszteles árnyalatok ízlésesen hangsúlyozzák a fehérre mázolt antik ajtó- és ablakkereteket, melyek diszkréten, éppen csak az érzékelés szintjén jelzik az épület történelmi korát és ezzel az enteriőrnek egyfajta elegáns, romantikus hangulatot kölcsönöznek. A kontrasztos fekete lábazati díszítőfestés pedig keretbe rendezi a terek különálló bútorait és hangsúlyozza a pompás belmagasságot.

www.dimorestudio.eu

fotó © Emanuele Zamponi

Via Yatzer