Boskke – Design függőkert Új-Zélandról

Ki mondta, hogy a virágokat csak cserépben, gyökerükkel a föld felé tárolhatjuk? A Boskke alternatív megoldást kínál szobanövényeink gondozására – fejjel lefelé függesztve igazán jól mutatnak és a beépített öntözőrendszernek köszönhetően nem is száradnak ki.

Korábban is láttam már designblogokon a Boskke termékeit, de élőben tegnap találkoztam először velük a WAMP-on, és így már sokkal kevésbé tűnt szürreálisnak a dolog. Nagyon szeretnék egy ilyet itthonra, nem csak azért, mert leküzdhetetlen vonzalommal bírok a függő dolgok iránt, hanem kifejezetten ötletesnek és viccesnek tartanám, ha a bazsalikom szobadíszként kitüntetett helyen díszelegne.

A függő kaspók működése egészen egyszerű: a kaspó alján lévő peremet eltávolítva tudjuk a növényt a kaspóba ültetni. A föld tetejére egy erős műanyag háló kerül, melynek segítségével a földlabda nem esik ki a gravitáció hatására. A kaspó tetejébe épített öntöző rendszer pedig fokozatosan adagolja a nedvességet a növénynek, és egy kis műanyag pálcika jelzi, ha elfogyott a víz a kaspóból.

 

A Boskke koncepciója a következő design díjakat zsebelte be a közelmúltban:

Blogger’s Choice award – New York International Gift Fair, 2009
Gold – Biennial of Industrial Design, 2010
Runners up – Homes & Gardens Designer Awards, 2011
Red Dot Design Award Winner, 2011

A Boskke termékeket itthon a Boskke Hungary forgalmazza.