Min-ji Cho ékszercsodái gumikesztyűből

Min-ji Cho koreai származású, jelenleg Londonban élő és alkotó ékszertervező művész. Alkotásait nem hétköznapi kreativitás és kísérletező kedv jellemzi, előszeretettel ötvözi a köznapit a nemessel, az értéktelen az értékessel így mutatva meg, hogyan változik meg tárgyaink jelentése, ha  hirtelen  egy sajátos, új  kontextusba helyezzük őket.

Min-ji Cho az ékszerben, mint tárgyban rejlő lehetőségekkel kísérletezik, funkció és esztétikum szempontjából közelítve új értékekkel ruházza fel ékszereit . Olyan tárgyakat tervez, melyek nem csak a testen viselve mutatják meg dekoratív karakterüket, használaton kívül is jól esik rájuk nézni.

Gloves’ Dream elnevezésű kollekciójában gumikesztyűből és igazgyöngyökből készült ékszereket látunk arany, ezüst díszítéssel.  Ékszerek formájában az eredeti anyagszerűség teljesen eltűnik, a gumikesztyűhöz automatikusan kötődő képzeteink teljesen elillannak, ámulunk és bámulunk azon, hogy micsoda csodákat lehet alkotni, ha valaki más szemmel tekint hétköznapi tárgyainkra.



www.minjicho.com