IDEÁL – Kaulics Viola diplomasorozata

Szerdán tartották a MOME fotográfia szak diplomavédéseit. A 2011-es diplomamunkák közül ez úttal Kaulics Viola sorozatát mutatjuk be. Az alábbiakban Viola beszél fotóiról.


Modelljeim az ideális férfitól várt tulajdonságok megszemélyesítői. Mindnyájukban fellelhető egy-egy energia eszencia, egy kikristályosodott jellemző, ami egy férfit vonzóvá tehet egy nő szemében.

A sorozat képei között megtalálható a védelmező, a gyengéd, a mindig valami izgalmas eseményről gondoskodó kalandor, az empátiát ébresztő eltévedt rosszfiú, a neved magára tetováltató vad romantikus, a mindig elnéző és megértő jófiú, a csábító, valamint az ölelgetésre termett mackó.

A modellek közötti kapcsolat szerteágazónak tűnik, de apró – pl. az öltözködésen, vagy hajviseleten belüli – stiláris jegyekből fel-feltűnik összetartozásuk.

A kilógó alsónadrágok, tetovállások, és a zselézett haj sejtet egy középosztálybeli státuszt, illetve bizonyos szakmákra való következtetést.

Pedig mindezek valótlan feltételezések, mert a képeken szereplő férfiak sem helyrajzi, sem társadalmi réteg tekintetében nem egyeznek, közös pontjuk csupán származásuk, nevezetesen, hogy romák.

kaulicsviola.blogspot.com