Nanna van Blaaderen

Nanna van Blaaderen holland textilművész  “More or Less” elnenvezésű kollekcióját organikus formák, az élővilág és a természet ihlette. Fantasztikus alkotásai vastag gyapjú fonálból kézi kötéssel és fonási technikával jönnek létre.

Nanna van Blaaderen kislány kora óta a textil és a tervezés szerelmese. Divattervezői tanulmányai során különböző technikákat és területeket is felfedezett, de a kötés volt az, melyben legteljesebben ki tudta fejezni az anyag és a tervezés iránti elhivatottságát. “Amióta  kötéssel foglalkozom, gyakorlatilag egy világ nyílt ki előttem. A textúrák, struktúrák és formák megalkotásában végtelen lehetőség rejlik.” – mondja alkotásairól Nanna.

Nanna munkáját az állandó kísérletezés jellemzi, különböző anyagokkal és technikákkal való tapasztalatai során különféle koncepciókat hozott létre az expresszív absztrakt kötött kollekcióktól a gépi kötésű lakberendezési kiegészítőkön át a divattervezésben használatos anyagokig. Az itt látható képek a 2011-es More or Less kollekció darabjait mutatják be.


www.nannavanblaaderen.com