Pénteken ismét Stylewalker Night!

Itt a nyár, a jó idő, így június 17-én ismét itt a nyári Stylewalker Night, mostantól a Belváros – A jövő városa egyik vezető programjaként, ahol este héttől egészen éjfélig csatangolhatnak a divatrajongók az V. kerület zegzugos utcáiban, design kincsek után kutatva.

A két éves múltra visszatekintő design buli hamar az érdeklődés középpontjába került. Az esemény bebizonyította, hogy a magyar divattervezők világa közelsem olyan zárt, mint ahogy azt gondolnánk. A Stylewalker Night lényege, hogy felhívja a figyelmet a magyar iparművészek munkáira, és megmutassa, hogy az általuk készített termékek a hétköznapokban is hű társaink lehetnek, és egy tervezői ruha vagy kiegészítő, egy-egy design lakberendezési tárgy beszerzése nem csak a felső tízezer kiváltsága.

Nem véletlen, hogy az idei évben Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatást nyújtva a rendezvény mellé állt. A kerület kiemelten fontosnak tartja, hogy a minőségi, magyar tervezők termékeit áruló kisebb üzletek egyre népszerűbbé váljanak az itt élők és a turisták körében egyaránt. A Jövő Városa egy sokszínű, izgalmas városrészt jelent, melyet élettel, tartalommal töltenek meg az olyan kezdeményezések, mint a Stylewalker Night. Az este során az érdeklődők több órán keresztül élvezhetik a boltok áltak szervezett programokat, részt vehetnek a nyereményjátékokon, valamint beleshetnek a kulisszák mögé is, személyesen is megismerkedhetnek a tervezőkkel. A rendezvény másik fő célja, a kortárs képzőművészek támogatása, így számos üzlet kiállításokon keresztül ad lehetőséget a bemutatkozásra.

Június 17-re két újabb résztvevővel bővült a résztvevők sora. Makány Mártát talán senkinek sem kell bemutatni, hazánk egyik legismertebb divattervezője. A Black Box pedig idén nyílt a hazai kortárs tervezői üzletek újabb színfoltjaként. Az este nem múlhat el a Uniquebudapest vezetett túrái nélkül, ahol rengeteg érdekesség hangzik el a Belvárosról és Budapestről. Ráadásul az első helyszínről, Makány Márta Showroomjától riksások szállítják a résztvevőket a következő állomásra. Indulás: 19:30 Ferenciek tere (Petőfi Sándor utca felől)

A 20%-os kedvezmény természetesen most is él egész este, és aki összegyűjti öt üzlet matricáját, még egy hétig kedvezményesen vásárolhat, ráadásul egy pálinka erejéig a Nobilis Pálinka vendége. Továbbá az ajándék pálinkát azok is élvezhetik, akik 2500 Ft felett vásárolnak egy üzletben.

Ezen kívül lesz még Stilblog-Stylewalker Night közös nyereményjáték is, melynek részleteiről a következő napokban írunk még!

Lássuk a részletes programot:

Buborék: Nyári hűsítő koktélok közben néhány Totó kérdés a Buborékról.

Black Box: Anh Tuan Pop-up Store, Pál Gábor fotóművész kiállítása, Future beats dj set EARFORMANCE+GHOSTWARRIOR, welcome drink és party.

Bomo Art Budapest: Vetítés az éjszakában – 20-30-as évek filmrészletei a környező falakon.

Butik Presszó és Klub: Temesi Ádám fotói és a Stylewalker Night és Birdband dizájner pályázat három nyertesének kiállítása.

Colorbar: Korodi János festő és Kapala Györgyi pezsgőkutya szobor kiállítása. A szobor a pezsgős dugót leszorító drót felnagyított mása, ami egy kutyát ábrázol. A szobrot bárki leutánozhatja kicsiben.

Csendes: Bolha Bazár – Nippek, régiségek, kütyük, játékok cserebere piaca. Hozd el a meguntat és cseréld új kincsekre!

Csendes Társ: Dirty Dan kiállítása.

Eclectick: Vendégtervezőnk, Mestyán Barbara a tavalyi évben végzett a MOME textil tanszékén, bőr szakirányon. Kollekciója legfőképpen tavaszias jellegű ékszereket illetve táskákat rejt, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Esztille Stúdió: Tervezd meg saját Ille-Olla kabátodat vagy Esztány táskádat! A verseny minden részvevője vásárlási utalványban részesül. A legjobbnak ítélt terveket megvalósítjuk a nyertesek számára! Ceruza, filc, rajt!

Forma: Murányi Kristóf kiállítása.

Fregoli: Kottakülönlegességek – zenei csemegék – a Musikantiquariat Adam Bősze kiállítása.

Innoshop: Dán Innovation 2011-es Nature Choice kollekció bemutató és Facebook játék az Inno’s choice címért. Fotózkodj az általad áhított termékkel és ha te kapod a legtöbb lájkot, akkor 30%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg.

Insitu: Metszetek cukorba zárva – fooddesign installáció

Látomás: Nyárköszöntő a Látomásban; szedd-magad-alma nyeremény játék és Pleasemachine cipő kiállítás és vásár

Lollipop Factory: Kiállításmegnyitó; GIRLS & MATHEMATICS – “Never Gonna Give You Up”. A LollipopShop a Girls and Mathematics 6 évét ünnepli! Egész este dj szettek: GIRLS & MATHEMATICS

Makány Márta: Nyílt nap és stílustanácsadás személyesen Makány Mártától.

Mono Fashion: Ducsai Péter Fényrajzok című kiállítása. Zene: DJ Solong

Retrock: Ív & Candie fotóshow

Retrock Deluxe: WALL PROTECTORS: válogatás Sünös Ede magángyüjteményéből

Rododendron: Ezüst: hip-hop és az újratervezett antique – Kortárs magyar ötvösök kiállítása. Ékszerpróbálgatás és divatfotózás a látogatóknak.

Boutique Hotel Zara: Kirakodóvásár a FISE művészeinek közreműködésével. Ne csak vásárold a terméket, hanem ismerd meg az alkotót is!

Stylewalker Night After Party
2011.június 18. szombat 21 óra, Ötkert
Insight kiállítás

Kiállítás megnyitó: 21óra

Kik azok, akik a kulisszák mögött folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a hazai divatvilág minél izgalmasabb legyen és hogy Magyarország nemzetközi szinten is megállja a helyét? Ők azok, akik eddig a háttérben álltak, de most Mester László és Szvacsek Attila portrésorozatának köszönhetően végre megmutatkoznak. Ismerkedjetek
meg a legsikeresebbekkel, akiknek nevei már ismerősek lehetnek magazinok, interjúk vagy akár filmek hasábjairól.

Koncertek: Cherry Bomb (the all-girl cover band), Akkezdet Phiai
DJk: Dictator és Hussar, Elliot&Sef
Az este során megkóstolhatjátok a Nobilis Pálinka különleges pálinkakoktéljait is.