Látogatóban Ozzyéknál

Ti is szerettek belesni híres emberek otthonaiba? Ozzyék új pecóba költöztek a kaliforniai Hidden Hillsben. Nézzetek be velünk!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de számomra szinte elképzelhetetlen, ahogy az öreg Osbourne ezek között a pasztell színek között tombol, és bár állítólag a dekoráció a családi munkamegosztásban Sharon reszortja, változatlanul úgy gondolom, hogy a képek sokkal inkább sejtetik az apartman tulajdonosaként Paris Hiltont, mint a Black Sabbath frontemberét, a legendás Ozzy Osbourne-t.

A fényűző apartman belsőépítészete Martyn Lawrence-Bullard munkája, akinek elmondása szerint alapos fejtörést okozott, hogyan varázsoljon könnyed, légies otthont a sötétség hercege számára. Lássuk be, a feladat eleve viccesen hangzik, a megvalósítása pedig első gondolatra gyakorlatilag lehetetlen.

A család az MTV nagy sikerű valóság showja, a The Osbournes után nem csoda, hogy nyugalmasabb élettérre vágyott, ahol nem áll meg ötpercenként egy-egy autó a ház előtt kíváncsiskodó turistákkal, akik torkuk szakadtából kiabálják, hogy “we love you Ozzy”. A gyerekek is elköltöztek, így a szülők, akikről köztudott, hogy nem verik le sátorfájukat sehol 7 évnél tovább, új rezidencia után néztek.

 

Sharon Osbourne különben is nagy ingatlanmágus hírében áll, állítólag ritka jó szeme van az ingatlanokhoz. A legjobb panorámával rendelkező házat szerették volna megvenni, és ez úttal sikerült is, Los Angeles Hidden Hills dombjairól egészen a Csendes-óceánig ellátni.

A család korábbi háza gyakorlatilag zsúfolt bútorraktárra emlékeztetett. A legnehezebb feladat annak eldöntése volt, mit tartsanak meg az új házban, és mitől váljanak meg a régi holmik közül. Martyn Lawrence-Bullard-t, a család közeli barátját kérték meg, segítsen a házat igazi otthonná varázsolni, aki nagy erőkkel fogta gyakran vissza a háziasszony vásárlási kedvét. Az enteriőr eklektikus romantikáját a francia stílusú bútorok, a finom, pasztellszínű kárpitok, selyem tapéták és antik darabok adják.

A lakás középpontja a természetes fényben bővelkedő konyha és a nappali, itt szeret Ozzy a legjobban festeni. Itt található Sharon antik olasz babagyűjteménye és a család egy másik értékes darabja, a rusztikus étkezőasztal is.

Érdekes kérdés, mennyiben fejezi ki életterünk karakterünket, stílusunkat. Ebben az esetben valószínűleg sokkal inkább lehetünk szemtanúi egy ügyes szakember igényes, ámbár minden egyéniséget, személyes jelleget nélkülöző munkájának, melyben minden apró részlet a helyén van ugyan, és a vendégek is minden bizonnyal elismerően méltatják a végeredményt, a lakás mégis inkább emlékeztet egy bútorkiállításra, bemutatóteremre, mint otthonra. A sötétség hercege ezentúl levendulában és azúrkékben éli mindennapjait.

 

Via Architectural Digest

Fotó: Roger Davies