A Borssó esete a csokoládéval

Az instant boldogságpirula néha a legjobb barátunk, néha sosem elég belőle. Könyvek, filmek és dalok tucatjait ihlette. Rabul ejti minden érzékszervünket, sőt, már a neve hallatán is összefut a nyál a szánkban. Igen, ez a csokoládé, mely a következő két hétben a Borssó Bistro menüjét teszi még különlegesebbé a Rózsavölgyi csokoládé jóvoltából.

Ugyan a legtöbben a hipermarketek mogyorós tábláit tartják a fogyasztás csúcsának, szerencsére mégis egyre népszerűbbek a valódi, minőségi finomságok. A csokoládé néven futó húsvéti nyúllal és télapóval ellentétben – melyek a földimogyorón kívül csokoládét is csak nyomokban tartalmaznak – a Rózsavölgyi finomságokat már szoros rokoni szálak fűzik a valódi kincshez. A kézműves desszertek esetében érezhetőek az egyértelmű karakterjegyek, az alapanyag aromáját nem maszkírozzák el sok cukorral. Aki egyszer megkóstolja a nagybetűs csokoládét, nemigen tér vissza a gyenge kvalitáshoz.


A mámorító desszert rabságban tart engem is, Petrát is, igazából az egész világot. (Még a pendrájvom és a tusfürdőm is csokoládé illatú. 🙂 Úgyhogy igazán szerencsések vagyunk, hogy ott lehettünk a Borssó Bistro kóstoló estjén, ahol bemutatták a Rózsavölgyi kézműves csokoládé nemes csemegéivel készített ételsort. (A felejthetetlen ízeket ezúton is KÖSZÖNJÜK! 🙂

Az édes kísértés remek társa a sós ízeknek. Mi sem gondoltuk volna, de a csokoládé pompásan illeszkedik az elő- és főételekhez is, izgalmas hozzávalója például a libamájnak, a hollandi mártásnak, de még az olivabogyóval és az édesköménnyel is harmóniában van. A kreatív szakácstitánok szerencsére ma már bátran kísérleteznek, így történt ez a Királyi Pál utcában található étteremben is, ahol négy fogáson át csodálhattuk az édes és sós ízek egymásra találását:

  • Aludttej csokoládés olivával és saláta mille feuille-el
  • Csokoládés libamáj Dobos torta
  • Csuka filé articsóka szívvel, fésű kagylóval és kakaós hollandi mártással
  • Rózsavölgyi kézműves csokoládé desszert

 

A legizgatottabban a speciális Dobos tortát vártuk. A látványra megtévesztő tortácska egyszerűen elképesztő, a külön-külön is mámoros ízek együtt még ütősebbek ugyanis.

A szoborszerű desszert pedig maga volt az afrodiziákum. A játékos csokoládé gömb 73%-os Carenero csokoládéból készült, a belsejében édesköményes, könnyű ganache és meggypálinkába áztatott, kandírozott kakaóbab darabkák pihentek, emellé pedig frissen sült kenyérgolyócskát is kaptunk. Azt hiszem, ettől még maga Gombóc Artúr is zavarba jött volna.

A vacsora után alig bírtunk hazagurulni, de nyugtatgattuk magunkat, hiszen a csokoládé valóságos csodagyógyszer is, segít különböző betegségek megelőzésében, csillapításában és megszüntetésében, egyensúlyt teremt a lélekben, megnyugtat, orvosolja a melankóliát. Evésekor agyunkban felszabadul a béta-endorfin (ez az a bizonyos boldogsághormon, amely jókedvre derít). Tartalmaz A-, D-, E, B-vitamint, magnéziumot, rezet, káliumot és kalciumot is, és még szellemi képességeinket is javítja és a kognitív teljesítményt is fokozza.

Szóval bármit is kívántok éppen, édeset vagy sósat, mindenképpen vegyétek célba a Borssót!

A szintén Királyi Pál utcában rejtőző Rózsavölgyi csokoládé üzletről hamarosan bővebben is írunk, addig is kóstolgassátok bonbonjaikat, táblás ínyencségeiket, drazséikat vagy forró csokoládéikat!

www.rozsavolgyi.com

www.borsso.hu