Lili csodamasinái

Lili gyárában fényképezőgépek készülnek. Sok szeretettel és gondossággal készítik és újítják fel a masinákat, így  nem csoda hogy nem csak megszépülnek de valósággal életre kelnek a kis analóg gépek.

A képen látható Joycam alacsony árfekvésű, színes, egyedi, fiatalos, és rendkívül könnyen kezelhető kis gép. Ráadásul nemcsak a kész mintákból és színekből választhatnak az érdeklődők, hanem egyedi elképzeléseket is megvalósítanak Lili gyárában.

A fotobox alapját egy igazi magyar oldtimer adja. Ezt a fémházas gépet mintegy fél évszázada gyártották Budapesten. Egy igazi ritkaság, amely akkoriban minőségileg kiemelkedő volt Európa szerte. Sokat gyártottak belőle, ám manapság már nem könnyű hozzájutni egy működő példányhoz. Ha működik is, szinte biztos hogy az elmúlt 50év elegendő volt ahhoz hogy megkóstolja a rozsda, a bőr ragasztása elhagyja magát, a feliratok rendesen megkopjanak és a rugós szerkezet megfáradjon. A gyárban ezeket a régi gépeket felhasználva születnek az új, színes, tökéletesen működő fotoboxok.

Lili lehetőséget nyújt az otthoni előívásra is, vállalkozó szelleműek számára hozta létre az ecolabot, mely egy használt pet palackból és dobozokból összeállított mini fotólabor vegyszerekkel, fotópapírral, a legszükségesebb eszközökkel, és egy kis lyukkamerával ellátva. Mindenki számára elérhető, így bárki ki tudja próbálni a laborálás izgalmait otthoni körülmények között, piciben. A kész termék alacsony árfekvését itt is a „szemétsorsuktól” megmentett elemek biztosítják. A csomagolás itt egy használati tárgy is egyben, a szétnyitott pet kanna két fele 1-1 labortállá alakul át. A csomagban található még egy piros szűrő, amelyet bármelyik háztartásban fellelhető asztali olvasólámpára szerleve kapjuk meg a kész sötétkamra-lámpát. A laboráláshoz használt csipeszt egy gumikesztyűvel helyettesítettük amely a leírást is tartalmazza.

Lili gépeit megtalálhatjátok a Soós Fotó kereskedésben – 1075 Budapest, Wesselényi u.10. H-P: 9-17, Szo: 10-13

Egyéni megrendeléseket az alábbi e-mail címen várnak:

lilisfactory@gmail.com