Egy újabb UXUS design – Wilton Residence

Connecticut nyugati részén, a Norwalk River Valley közelében található  tradicionális amerikai vadászház, a Wilton Residence enteriőrjét gondolta újra a holland UXUS design stúdió.

Korábban bemutattuk már az UXUS egy lenyűgöző amszterdami munkáját, ez úttal hazájuktól távolabb kaptak megbízást.  Egy hosszú idő után Európából hazaköltöző amerikai család bízta meg a stúdió kreatív munkatársait, hogy hozzanak létre számukra egy olyan otthont, mely jellegében és megjelenésében amerikai, de részleteiben, kivitelezési megoldásaiban emlékezteti a családot az európai évekre.

Az UXUS ez úttal is páratlanul jó ízléssel és izgalmas ötletességgel oldotta meg a feladatot. Az épület külső megjelenése a hagyományőrzés, az enteriőr pedig a modern eklektika tökéletes példája.

A belső térbe lépve a nagy méretű világos felületek a skandináv design jegyeit idézik, ugyanakkor a kandalló uralta nappali rusztikus eleganciája a francia vidéki stílus hangulatát varázsolja az enteriőrbe. A bútorok és kiegészítők neves európai tervezők és tradicionális európai design cégek munkái. A Moooi világítótesek, Vitra bútorok és Cole & Son tapéták mellett külön említést érdemelnek a Piet Hein Eek szoborszerű deszkabútorai.

Még több UXUS munka itt.

Via Yatzer

Fotó: Dim Balsem