Micheal Stipe és Thomas Dozol otthona

Itt a remek lehetőség, hogy betekintsünk Todd Selby kameráján keresztül Michael Stipe és Thomas Dozol otthonába!

Ma reggel nagyon esett az eső, ezért kocsival jöttünk dolgozni. A kocsiban az Out of  Time lemezt hallgattuk és borzadva állapítottuk meg (vagyis tippeltem és eltaláltam), hogy 20 éve jelent meg az R.E.M. ezen nagyszerű remeke. Ennek kapcsán jutott eszembe Todd Selby sorozata és annak is Micheal Stipe és Thomas Dozol otthonát bemutató része.

Micheal Stipe nem szorul bemutatásra, Thomas Dozol neve valószínűleg azonban kevesek számára ilyen ismert. Dozol, a francia születésű fotóművész New York, Párizs, Georgia és Athén között ingázik. Munkái egyre elismertebbek, előszeretettel fotózza modelljeit intim, privát környezetben, a fürdőszobában fogmosás és készülődés közben, ilyesmik. Az East Village Boys blogon készült interjúban több fotójával és személyes gondolatával is megismerkedhettek.

A sorozat képei a pár beköltözése után néhány nappal készültek, és mivel le voltak nyűgözve Selby akkoriban indult oldalától, szíves örömest betekintést engedtek magánéletük színfalai mögé. Ahogy Dozol meséli, az összes cuccuk hatalmas rakásokban állt a lakásban szerteszét, az egész úgy festett, mint egy installáció, amit úgy gondoltak, jó lenne megörökíteni. így született a Selby-fotósorozat.

Via The Selby