A Ruby-sztori

A Ruby egy francia designer, Jerome Coste bukósisak márkája. A Ruby sisakokban a klasszikus motoros lelkület és az utcai stílus keveredik, megjelenésükben egyszerre érvényesül a nagyvonalú elegancia és a  vidám játékosság. Ellenállhatatlan darabok!

Jerome egy fiatal francia fickó, aki a szabad stílust Párizs utcáin gördeszkázva sajátította el.  Később a technikai sportokba is derekasan belekóstolt, jó pár sérülés őrzi a fiatalkori lendület emlékét, szerencsére semmi komoly. A motosport ruhák formavilága és a sérülések emlékének hatására született meg benne a saját bukósisak tervezésének ötlete.

A párizsi művészeti egyetemen töltött tanulóévek után Jerome egyik nagy álma vált valóra. Néhány évet a kaliforniai JT Racing motoros felszereléseket gyártó cégnél vendégeskedett, ahol kitanulta a brandépítés csínját-bínját.

Franciaországba hazatérve egy saját ruhamárka és design stúdió létrehozása után 2001-ben egy japán motoros magazinból merített végül inspirációt a Rubyhoz – Jerome beleszeretett a tokiói motoros bandák kultúrájába. A klasszikus stílus és a modern technológia ötvözésének alapgondolatából született meg az első Pavillon kollekció, melynek darabjai mára már ikonikus designerek tervezte sisakokkal kiegészülve alkotják a Ruby teljes kínálatát.

Lagerfeld ♥ Jerome
Lagerfeld for Ruby, 2010 őszi-téli kollekció

 

Lagerfeld for Ruby, 2010 őszi-téli kollekció

 

Lagerfeld for Ruby, 2010 őszi-téli kollekció

Van nekem egy nagy barátom, tőle tudom mindezt. Azon kevés emberek egyike ő, aki kisgyerek módjára tud lelkesedni bizonyos dolgok iránt, majd lehetetlent nem ismerő elszántsággal valósítja meg mások számára gyakran meglehetősen meredek ötleteit. Az egyik ilyen ötlete a Ruby Rider, melyet Szűcs Jánossal  (SmartArt) közösen hozott világra.   A Ruby Rider egy virtuális autó-motorszerelő szalon, ahol minden megtalálható, ami egy vérbeli motoros számára jelentőséggel bírhat. És még sokkal több is annál!

Egy kirándulás a Ruby-garázsba motorbarátok számára igazi élmény! A legfrissebb Ruby kollekció darabjain kívül megismerkedhetünk az éppen a garázsban álló motorbiciklik történetével is. A diákat végigpörgetve rájövünk, hogy itt minden darab valódi, míg végül szép lassan kiderül a látogató számára, hogy egy valódi garázsban jár, ami – elárulom Nektek – egy eldugott budai kertes ház alsó szintjén található!

Ha úgy érzitek, hogy csakis egy Ruby sisakban lenne igazán stílusos a motorozás, vagy szeretnétek személyesen ellátogatni a Ruby-garázsba, keressétek a Dealert, aki előszeretettel kalauzol el Benneteket a Ruby világába!

www.rubyrider.com