FrameMoooi Design Awards

A Frame magazin és a Moooi egyesítették erőiket és közösen hívják harcba a kreatív tehetségeket a világ minden tájáról a FrameMoooi Design Awards keretében.  Az  idén első alkalommal megrendezett design díjon résztvevő tervezők pályázhatnak a 25.000 Euro-s fődíjra, a Frame magazinban való megjelenésre és a 2012-es Salone Mobile milánói kiállításon való részvételre. A feladat pedig nem más, mint egy-egy bútordarab, vagy világító test tervezése egy előre meghatározott enteriőrhöz.

A Frame magazin és a Moooi egyik közös vonása, hogy az innovációt a kortárs design alapvető feltételeként tekintik – a Frame az élvonalbeli belsőépítészeti megoldásokban, a Moooi a bútorok és lámpák tervezésében keresi, kutatja a leginnovatívabb megoldásokat. A két vállalkozás által szervezett közös design díj a tervezőket arra ösztökéli, hogy az általuk létrehozott pályaművekben a korszakalkotó belső tér és a korszakalkotó tárgyak összhangja jelenjen meg. Egyetlen kikötést fektettek le: a meghatározott enteriőrhöz tervezett bútor, vagy lámpa tökéletesen állja meg a helyét egy más kontextusban is.

A beküldött pályázatokat Philippe Starck személyesen bírálja el,  az általa legjobbnak ítélt tárgy nyeri el a 25.000 Euro-s fődíjat. A fődíjas tárgy tervezőjét a Frame magazin exkluzív interjúban mutatja be, a befutó tárgyat pedig nagy valószínűséggel a Moooi 2012-es kollekció állandó darabjaként gyártják majd. A szerencsés nyertes nevét a 2012-es milánói kiállításon jelentik be. A pályázatokat szeptember 1 és december 1 között várják a szervezők!

A jelentkezés részleteiről itt olvashattok többet!

www.framemoooi.com