Tomcsányi Dóri – Color Project

Tomcsányi Dóri bemutatja második önálló projektjét, ezúttal sem egy hagyományos értelemben vett szezonális kollekcióval állt elő, a Color Project címû sorozat sokkal inkább egy rövid és frappáns történet, amelyben újabb oldaláról mutatja be hősnőjét.

A kollekció őszre született, de távol áll tőle a hűvös évszak borongós hangulata, bizsergetően üde színválasztás jellemzi. A bátor színek találkozása, az arányok és az asszimetria boszorkánykonyhája a kollekció középpontja.

Az újjászületett hősnő kilép Hanna szélfútta világából, személyisége határozottabb, könnyebben megfejthető, de vidámsága a marionett bábuk gépiességével vegyül. Ez a robotikus mozzanat a “klasszikus modern” évtizedek ideálját idézi – van benne valami a futurizmus jövőfétiséből és a Bauhaus kosztümök világából. A munkát egy célzott anyaggyűjtés előzte meg , a legfőbb inspirációt a hatvanas évek grafikai designja jelentette, elsősorban a könyvborítók erős vizualitása. A ruhákon ezek az egyszerű gesztusok köszönnek vissza, nagy felületek, minta nélkül. A fotókat ezúttal is Gönczöl Gergő készítette.

A kollekcióban visszaköszön a Tomcsányi Dóri védjegyévé vált, pimasz körgallér is. A gallér-fétisre Juhos Janka is utal fából készült ékszereivel, amelyeket kimondottan a Color Projecthez készített. A kollekcióhoz készített színes karkötők és gallérok különlegessége, hogy igen rugalmasak és könnyedén méretre igazíthatóak, ugyanis a tervező egy speciális bükkfahártyával rétegelte a fém alapanyagot.

A kollekció darabjai megtekinthetőek Tomcsányi Dóri showroomjában (1052, Budapesy, Városház utca 14.) Előzetes bejelentkezés szükséges!

Comments are closed.