Édes Napok a Várban

Édesszájúak figyelem, hétvégén a Várban a csokié a főszerep! A fesztiválszezon egyik kihagyhatatlan programja, az Édes Napok költözik szeptember 16. és 18. között a Budai Vár falai közé! A program keretében bemutatkozik hazánkban Sarah Jane Evans is, a brit Academy of Chocolate egyik alapítója!

A 2011. szeptember 16-18. között, a Budai Várban megrendezésre kerülő eseményen a magyar kézműves csokoládémanufaktúráktól a legismertebb nemzetközi édességmárkákon át a legjobb magyar cukrászatokig a szakma teljes szegmense – a legmagasabb színvonalon – képviselteti magát.

A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. A világ sikeres csokoládé- és édességfesztiváljai után idén szeptembertől évről évre megrendezésre kerül hazánkban az Édes Napok Fesztivál.

A fesztivál szakmai hitelességét emeli, hogy fővédnöke Pataki János, a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetségének elnöke lett.

A szervezők meghívására Budapestre érkezik a BBC Good Food Magazin volt szerkesztője, Sarah Jane Evans is, aki amellett, hogy Master of Wine címmel rendelkezik, a brit Academy of Chocolate egyik alapítója is. Így a csokoládékészítés elhivatott szakértőjeként előadást ad a csokoládékóstolás mikéntjéről, valamint a csokoládékészítés folyamatairól és különböző aspektusairól.  Bemutatásra kerül Csomagolatlan csokoládé (Unwrapped Chocolate) című könyve is.

Bonbonkészítés, csokoládé-bor kurzus, Csokoládé Múzeum, szakmai workshopok, este swing, soul, funky koncertek és buli édesítik az eseményt, melynek résztvevőiről itt olvashattok részletesebben!

www.edesnapok.hu