Beköszöntött a téli szezon a Mono Fashionben!

A Monoból eltűnt a nyári hangulat, érkeznek a tervezők őszi kollekciói, elsőként a NUBU őszi-téli sorozata, valamint Nanushka és az Artista darabjai mutatkoznak be – illetve szeptemberi vendégtervezők, Ferencz Vanda és Vágó Réka.

 A NUBU aktuális őszi-téli kollekciójának hangulatát a konstruktivista szemlélet határozza meg. Ez hatja át a színeket és az anyagválasztást, valamint a szabásvonalakat is. A szürke és a fekete színek mellett a neonkék, a rozsdabarna,  és a bézs különböző árnyalatai dominálnak.  Az anyagválasztásnál a szövött-kötött anyagok és a neoprén kerültek kontrasztba a fényes, elegáns anyagokkal, mint a selyem és a bársony. A kollekció nem a hangsúlyos sziluettekre épül, sokkal inkább a részletmegoldásokra – hajtások, élek, a síkok találkozásai, a visszafogott asszimmetria és a furfangos zsebmegoldások szervezik a formákat.

 A kollekció a bécsi divathéten debütál, szeptember 17-én, ezt követően a NUBU a Combinat vendégtervezőjeként szerepel majd, hogy a bemutatót követően is aktívan jelen legyen a bécsi divatéletben.


A Mono állandó tervezőinek darabjai mellett három új kollekció bemutatásával indul az ősz. Az első kifejezetten a Mono számára készült, Ferencz Vanda ékszertervező sikeres Carbon kollekcióját gondolta újra.  A tervező neve mára ismertté vált a magyar divatszakmában, ugyanis négy éven keresztül a USE Unused mellett dolgozott – ez alatt számtalan emlékezetes ékszer és apró kiegészítő készült az ő tervei alapján. De a Je Suis Belle-lel és Nanushkával is kooperált már, sőt ő készítette a kitűzőket a tavalyi Velencei Biennálé magyar pavilonja számára is. Jellegzetes, visszafogott, építészeti látásmódja azonnal felismerhetővé teszi munkáit.


Vágó Réka most mutatja be először friss, őszi-téli darabjait, illetve a Monoban láthatjuk először az a sorozatot, amelyet a tervező Kárpáti Róbert ékszertervezővel együtt készített. Az idei őszi kollekció ékszer-kiegészítőinek díszét Réka egy álma ihlette, alapját Kárpáti Róbert gomba-ékszerkollekciója adja. A fekete, éjszakai erdőben kicsi lámpásként világító apró gombák és virágok emlékképére készültek el az ezüst, arany és különleges égetett fa kombinációjából született gyűrűk, láncok és fülbevalók.


Vágó Réka 2003-ban végzett a MOMÉ-n bőrtervező szakirányon, majd mindössze pár héttel utána megalapította saját márkáját rekavago néven. Az elmúlt években a rekavago név egyet jelentett a luxus minőségű, kézzel készített cipőkkel, melyek kidolgozásukban hagyományőrzők, míg formájukban a legújabb trendeket követik. Balett- és versenytáncos múltjának köszönhetően a tervező pontosan tudja, hogy milyen egy kényelmes, funkcionális cipő.

Feketebarna fényes bőrök, krokodil mintás felület, mustársárga és narancsos barna színezéssel, a barnás árnyalatokat pedig a kopott világoskék, metálzöld és mélylila felületek ellenpontozzák Réka 2011-es őszi-téli kollekciójában. Az erdei kalandot a ’80-as évek nőiessége fűszerezi. Sok magassarkú található a kollekcióban, de természetesen az elfoglalt, eseménydús hétköznapokhoz elengedhetetlen alacsony sarkú balerinák sem hiányoznak ebben a szezonban.

A tervező  az utóbbi években tovább bővítette a kollekcióját: táskákkal, telefontokokkal illetve esküvői darabokkal is jelentkezett, valamint idén debütál a teljesen új és friss férfi kollekció.

www.monofashion.hu