Megnyitott a Garden Studio!

Új izgalmas showroommal bővült Budapest belvárosának divat kínálata, megnyitotta kapuit a Garden Studio a Városház utcában! Nézzetek be velünk!

Fotó: Barbay Csaba

A Studio-t Sikó Bálint webdesigner és Tomcsányi Dóri divattervező alapította azzal a szándékkal, hogy legyen egy műhely, showroom, játszótér – és nem utolsó sorban webshop, ahol bemutatkozhat a magyar design legfrissebb generációja. Nagy szükség van ezekre a felületekre, hiszen keveseknek adott a lehetőség, hogy saját üzletet nyissanak.

Fotó: Barbay Csaba

A Studio leginkább egy olyan kertre hasonlít, ahol nem szigorú rendben sorakoznak az ágyások, hanem szabadon nőnek egymás mellett a zöldségek, a virágok és a fűszerek. A design legtágabb értelmezése jelenik meg a koncepcióban, amelybe belefér a grafikától a bútorokon át a gyerekjátékokig minden. Az alapítók is látszólag két, egymástól távol álló szakma képviselői – de valójában már első közös projektjük is, a Design Hétre készülő installáció is megmutatja, mennyire inspirálóan hat egymásra két – eltérő látásmóddal rendelkező – designer.

Fotó: Barbay Csaba


A Városház utcai Studio lényegében a webshop kirakata, de mint enteriőr is érdekes. A hatalmas ablakokkal tagolt fehér kubust a Möbelkunst klasszikus modern kincsei és fiatal bútortervezők munkái töltik meg.

Fotó: Barbay Csaba

Kele Sára nevét sokan onnan ismerhetik, hogy ő prezentálta az első átfogó koncepciót a budapesti kölcsönkerékpár-hálózatra. Fogasa és falhoz illeszthető asztala az újrahasznosítás új dimenzióját mutatják be, ahol a reciklált faanyag megjelenése nem barkácsolt hatást kelt, hanem precíz, minőségi felületeket alkot.

 Vidó Nóri építész – nagy álma, amelyet a Bauhaus inspirált, hogy komplett házat tervezzen bútorokkal, kiegészítőkkel együtt. Szoborszerű székei tele vannak meglepetésekkel, erősen érződik rajtuk az építészeti látásmód.

 A The Garden Studio kis csapattal indul útjára, amely folyamatosan alakul, bővül majd. A ruha vonalat jelenleg az alapító, Tomcsányi Dóri aktuális kollekciója képviseli. A Color Project című sorozat őszre született, de távol áll tőle a hűvös évszak borongós hangulata, bizsergetően üde színválasztás jellemzi. A bátor színek találkozása, az arányok és az asszimetria boszorkánykonyhája a kollekció középpontja.

 Juhos Janka friss diplomás ékszertetvező Jujj Jewellery néven tervezett gyönyörű ékszerkollekciót Tomcsányi Dóri Color Projectjéhez.  Speciális bükkfahártyát rétegelt fémmel, így az ékszerek rugalmasak, és könnyedén méretre igazíthatóak – szintén megtalálhatóak a Studio-ban.

Szintén a fiatal tervezőgeneráció tagja Oláh Anna, aki az Anna Amelié brand-del lesz jelen a Studio-ban. Most még debütáló, Naturlight kollekciójából láthatunk egy-egy darabot, ahol a természetességet a bézs és a pasztellek használatával hangsúlyozta a tervező.

Káldy Júlia szintén most végzett a MOMÉ-n, és az egyik legnagyobb sikerű diplomaprojektet tudja maga mögött. Az Unibody c. rendhagyó cipőkollekció darabjai a testtől függetlenül életrekelt szürreális végtagok, egészen addig amíg rá nem kerülnek a lábra, mert attól kezdve eggyé válnak azzal.

 Bodonyi Panni grafikái szintén kaphatóak lesznek a Studio-ban. Idén két kategóriában kapta meg az Aranyvackor gyerekkönyv illusztrátori verseny díját, illetve kiállított a Printában, tavaly pedig a Nedü Kávézóban láthattuk a munkáit.

 A Studio nyitottságát mutatja, hogy olyan projektek is beleférnek a látókörébe, mint a FAUN project, Trellay Levente és Somoskői Gábor brandje. A gyönyörű, kézzel készült  longboardok vigyáznak a környezetre, és mára nagy ismertségre tettek szert a szubkulturán kívül is.

Megtalálhatóak a Studioban a Kiskakas fajátékok is, így a gyerekek se maradnak ki. A tervezők az első játék-kollekció megtervezésére egy hangszerkészítőt kértek fel, aki kézműves módszerekkel, nemes faanyagokból formált tömörfa játékokat, szobrokat.


www.thegardenstudio.hu