Atelier Mecanic – Bukaresti indusztriál

Corvin Cristian és Serban Rosca építészek nevéhez fűződik az Atelier Mecanic kocsmájának nagyszerűen végiggondolt, jó ízléssel megtervezett, következetesen végigvitt belsőépítészeti koncepciója Bukarest óvárosában.

Az Atelier Mecanic falai között a helyi történelem és munkáslét autentikus, szimbolikus darabjai újraértelmezett belsőépítészeti koncepcióban megjelenítve varázsolnak egyszerre izgalmas és bensőséges hangulatot. A régi gyárépület homlokzata önmagában beszédes – az eredeti elemeket megtartva, azokat csupán újrafestve tudott úgy megújulni az épület, hogy elemeiben hűségesen idézi a komcsi éra indusztriális jellegét.

A belső térben a gyári élet tárgyai, szerszámai értelmeződnek át különféle belsőépítészeti kiegészítőkként, nincs két ugyanolyan szék, egyforma darab, mégis koherens egészet alkot a bár megjelenése a következetesen alkalmazott színeknek köszönhetően. Az összhatás egyszerre régi és modern, lehasznált és menő, beszédes és funkcionális. Nem túl sok, nem erőltetett, ugyanakkor hangulatában egészen egyedülálló.

A hely leglátványosabb eleme a hatalmas L alakú bár, melynek régi gerendákból óriás csavarokkal rögzített pultját hagyományos, mosdókból ismert egyszerű fehér “kórházi” csempével burkolták. A régi gyári darut meghagyva a mennyezet is külön hangsúlyt kap, emlékeztetve az idelátogatót az épület egykori funkciójára.

www.corvincristian.com

Atelier Mecanic

Fotó: Corvin Cristian és Cosmin Dragomir

Via Yatzer