A Mobili Maniaba látogat a legendás Alessi

2011. október 5-én a Mobili Mania design bútorstúdió a Budapest Design Hét keretében egész napos rendezvénysorozattal látja vendégül bemutatótermében a tradicionális olasz designcéget, az Alessit. Az esemény nyilvános minden design iránt érdeklődő számára!

Az Alessi és a Mobili Mania sikeres együttműködéséből született az ötlet, hogy a bútorstúdió lehetőséget teremtsen a hazai designra fogékony közönség számára, hogy személyesen találkozzon az olasz formakultúra egyik legmeghatározóbb szereplőjével, az Alessivel.

Az esemény során az Alessi Múzeum igazgatónőjét és kurátorát, Francesca Appianit személyesen is megismerhetik az érdeklődők. Francesca előadást tart a cég történetéről, a design jelenéről, és jövőjéről. Az előadást követően egy, az Alessi saját produkciójában készült rövidfilmet vetítenek le, melyen keresztül az érdeklődők megismerkedhetnek a tradicionális design gyár történetével.

 Az eseményen sor kerül az Alessi 2012-es újdonságainak exkluzív bemutatójára is, melyek prototípusait a Mobili Mania-ban láthatja először a közönség.

Ezen kívül a látogatók megismerkedhettek a bemutatóteremben az Alessi elmúlt évtizedek során tervezett design ikonjaival is.

Délelőtti program 11-13h

-„ Alessi The Dream Factory” – Francesca Appiani, az Alessi Múzeum kurátora előadást tart a designcég történetéről

– Filmvetítés: Az Alessi „Design Interviews” című sorozatának Achille Castiglioni munkásságát bemutató részét vetítjük le

– Claudio Lambertini az Alessi képviseletében bemutatja a 2012-es újdonságokat, melyek prototípusait a Mobili Mania a Design hét ideje alatt egy exkluzív tárlat keretében állítja ki.

Esti program 19-22h

-„ Alessi The Dream Factory” – Francesca Appiani, az Alessi Múzeum kurátora előadást tart a designcég történetéről

– Filmvetítés: Az Alessi „Design Interviews” című sorozatának Tea & Coffee Towers című, a design és az építészet kapcsolatáról szóló részét vetítjük le. A filmben bemutatott 22 Alessi projekt egyik építésze, Ekler Dezső a vetítés után személyesen mesél az Alessivel való közös munkáról, tapasztalatairól.

– Állófogadás

A nagyszerű hangulathoz méltó zenei aláfestést a Lamantin DJ-k szolgáltatják, a tökéletes hangzásról pedig a Bodor Audio gondoskodik!

Az eseményre itt tudtok jelentkezni a Facebookon!

Alessi a Mobili Maniaban

2011. október 5.

Cím: Mobili Mania Designbútor Stúdió – H-1132 Budapest, Victor Hugo utca 45.

Tel: 06 1 321-7310

info@mobilimania.hu

www.mobilimania.hu