Tomcsányi Dóri 2011/12 Tél

Tomcsányi Dóri, legkedvesebb hazai tervezőink egyike a már korábban bemutatott  Color Project folyatatásaként készítette el a képeken látható téli kollekcióját.

A színek továbbra is a középpontban maradnak, de a pulzáló árnyalatokat kissé lenyugtatja a sötétkék és visszatér Tomcsányi Dóri egyik kedvence, a púderszín is. Emellett a ragyogó cseresznyepiros a kollekció egyik meghatározó elemévé válik, emlékeztetve az életteli nyár hangulatára.

Ez az árnyalat a lehető legkülönfélébb szabásvonalakkal társul – megjelenik egy okosan rétegelt kiskabát, egy merész rövid sort, egy asszimetrikus hosszúujjú ruha, és egy kantáros nadrág formájában is, illetve a kötött darabok közt is visszaköszön vibráló türkízzel párosítva.

A kantáros nadrág és az overál Tomcsányi Dóri játékos kísérlete, hogy a munkásruhák szabását újraértelmezve hangsúlyos, feminin darabokat hozzon létre. De emellett megjelenik a kollekcióban a nőiesség klasszikusabb megközelítése is – ezúttal háttérbe kerülnek a Color Projectből ismerős merész, geometrikus szabásvonalak, és teret kap az anyagok finomsága, a selyem, muszlin és bőr használata.

Nem mond le az asszimetriáról, de a geometrikus vonalak finoman bemozdulnak – redők, húzott megoldások finomítják a határozott kontúrokat. A kollekcióhoz ezúttal is Juhos Janka készített ékszereket, amelyek szépen felelnek ezekre a finom hajlításokra.

Fotó: Gönczöl Gergő