Sian Zeng – egy kínai-magyar lány a barnamedvék, textilek és tapéták világában

Sian Zeng fiatal textiltervező 2009-ben diplomázott a Central Saint Martins művészeti egyetemen Londonban. A kínai születésű hölgy alkotásaiban nagy hangsúlyt kapnak a Magyarországon töltött évek emlékei, a hagyományos magyar népmesék motívumrendszere, sőt, még Pécs, mint Európa kulturális fővárosa is megjelenik egy-egy munkáján!

Tegnap kaptunk egy nagyon kedves levelet Siantól, melyben hibátlan magyarsággal mesélte el, ki ő, mivel foglalkozik és küldött sok-sok képet is megvalósult munkáiról. A Sian alkotásaiban tetten érhető gyermeki játékosság gazdagon illusztrált világát természetesen rögtön megszerettem, és a képeket végignézve meg is lett a kedvenc alkotásom tőle, a nagy pufi kitömött olló.

Sian 7 éves korában költözött Kínából  Magyarországra szüleivel és gyakorlatilag itt nőtt fel. Aztán középiskolás és egyetemi éveit már Londonban kezdte meg, de az “itthonról” hozott emlékek, hagyományok és vizualitás alapvetően meghatározzák munkáit és szép sikereket hoznak számára –  tavalyi kollekciója megkapta az Elle Dekor év fiatal tehetsége díját.

A Pécs, Európa Kulturális Fővárosa által ihletett kollekció egy darabja
Magyar népmesei motívumokat feldolgozó tapéta
És ugyanez párna formájában

 Az idei évben Sian tapétakollekciója a tradicionális angol lakberendezési áruház, a Heal”s karácsonyi válogatásában is szerepel.

Hozzánk mégis a sok csodás textil és tapéta mellett Sian meseszerű illusztrációinak világa áll a legközelebb puha játékmackókkal, melyeket akár saját magunk is elkészíthetünk, kivágható, képeslapból karácsonyfadísszé előlépő kismadarakkal, és repülő malacos nyomatokkal.

És a végére egy jó kis akció! Sian webshopjában december 11-ig karácsonyi vásár van: a CHRISTMASSALE promociós kód használatával vásárlói 20% kedvezménnyel vehetik meg alkotásait!

www.sianzeng.com


Comments are closed.