A magyar festészet kitör a múzeumokból – Bemutatkozik Virág Judit Art Collection

A Virág Judit Art Collection a huszadik századi magyar festészet legszebb motívumaival színesíti a műkedvelők mindennapjait. A hazai kortárs alkotók közreműködésével született selyemkendőket, asztali tárgyakat, design termékeket és kézzel varrott bőrtáskákat olyan festők legszebb és legjellegzetesebb alkotásai öltöztetik, mint Mednyászky László, Korniss Dezső, Scheiber Hugó, Kádár Béla, Vaszary János, Frank Frigyes, Gyarmathy Tihamér és Czigány Dezső. A limitált számban készülő kollekció darabjai már elérhetőek a galériában.

Piros bőrtáska fekete bőr béléssel Korniss Dezső Nő zsiráffal című festménye alapján
Fekete bőrtáska piros bőr béléssel Korniss Dezső Nő zsiráffal című festménye alapján

Miért zárjuk be a magyar festészet remekeit albumokba és múzeumok falai közé? Aki szereti a képeket, az szívesen látja viszont kedvenc festményeit, kedvelt motívumait saját nappalijában, konyhájában, munkahelyén vagy akár ruhadarabjain is. A Virág Judit Art Collection célja, hogy a kiváló magyar festmények motívumvilága és esztétikuma részesévé váljon a mindennapoknak, hozzájárulva ezzel a hazai képzőművészet értékeinek megőrzéséhez. A magyar múzeum-shopok kínálata jelenleg nem ismeri ezt a műfajt, így a kollekció komoly hiányt pótol Magyarországon.

Berény Róbert: Alvó nő rókával, 1920-as évek második fele
Berény Róbert: Alvó nő rókával, 1920-as évek második fele
Berény Róbert: Alvó nő rókával, 1920-as évek második fele

A galéria a termékek megalkotásában olyan partnerekkel működött együtt, akik munkájuk színvonalát tekintve hasonló kvalitásokkal bírnak a saját területükön, mint a felhasznált festmények. A TheBétaVersion külön a Virág Judit Galéria számára tervezett, kézzel készített bőrtáskái, az Alföldi Porcelángyár finom vonalú, különlegesen tiszta porcelánból készült kávéskészletei méltó viselői a kiváló magyar festők motívumkincsének, melyből a termékekre kerülő grafikai elemeket a Komo Grup készítette. A magas minőségű kivitelezésnek és az igényes, nemzetközi trendbe illeszkedő designnak köszönhetően a termékek nemcsak képzőművészeti projektként, hanem önálló iparművészeti alkotásokként is megállják a helyüket.

Asztali porcelán - Scheiber sorozat
Asztali porcelán - Scheiber sorozat
Asztali porcelán - Korniss sorozat

A galériai ezzel a vállalkozással lehetőséget kíván adni a kortárs alkotóknak tehetségük megmutatására, hogy Korniss Dezső, Scheiber Hugó és a többi méltán híres huszadik századi magyar festő művészetét a modern kor formanyelvére átültessék és hozzájáruljanak ezzel a magyar kultúra egy részletének továbbéléséhez. Ennek jegyében a bemutatkozó kollekció folyamatosan bővülni fog. A galéria bízik benne, hogy a most bemutatott tárgyak elnyerik a huszadik századi művészet és a kortárs design rajongóinak a tetszését is!

www.viragjuditgaleria.hu

Comments are closed.