Sári és Nemszemétke – Kismarty-Lechner Zita illusztrációival

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy megjelent Mandl Péter mesekönyve, a Sári és Nemszemétke, melyet kedves barátunk, a Cellux Csoport egyik oszlopos tagja, Kismarty-Lechner Zita illusztrált! A könyv és a hozzá tartozó kreatív munkafüzet bemutatója ma este lesz a Két Egér Könyvesboltban, mi pedig játszunk egy nagyot ennek örömére!!!

Sári és Nemszemétke különleges, aktuális problémát feldolgozó mesekönyv: a környezetvédelem egyik legfontosabb részterülete, a hulladékfeldolgozás. A könyv különlegessége kettős irányultságában rejlik: egyrészt mesekönyv, másrészt ismeretterjesztő kézikönyv. A könyv gyerekirodalmi olvasata a zöld információk jelentős mennyiségéből adódóan jól meghatározott irányú – ez az elbeszélő profizmusát bizonyítva tökéletesen korrelál az aktuális gyerekirodalmi trendekkel, miszerint az újabban születő gyerekregényekben a gyerekek oldják meg a felnőttek által elrontott élethelyzeteket -, ti. elsősorban a gyerekek találékonyságával és gyerekekre való odafigyeléssel megoldható a hulladékkezelés problémája.

A történet végén olvasható konkrét tevékenységi terv (“megtanítani, Robit, Aput és Anyut, hogy ne dobjanak ki mindent”) felhívó jellege a könyvhöz kapcsolódó munkafüzettel kiegészülve a környezetvédelmi oktatás hatékony eszközzé avatja a Sári és Nemszemétkét.

A szerzők a mesekönyvért Aranyvackor (a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülésének gyerekirodalmi és illusztrációs pályázata) díjban részesültek, elvitték a szakmai zsűri fődíját és emellett elnyerték a Cerkabella Kiadó különdíját is. Sok szeretettel gratulálunk!

A játék pedig a következő: keressétek a fenti képet a Facebook oldalunkon, jelöljétek be rajta magatokat, és like-oljátok a Cellux Csoport Facebook oldalát! Nyereményképpen pedig 3 mesekönyvet sorsolunk ki a hozzá tartozó munkafüzettel együtt, és a szerencsés nyertesek részt vehetnek 1-1 Cellux Csoport workshopon, ami garantáltan nagyszerű élmény lesz! Hajrááá!