Hotel Exchange, Amsterdam

Az építészet és a divat művészeti területeinek metszetében jött létre ez az izgalmas hotel koncepció Amsterdam belvárosában 2011 őszén a Lloyd Hotel vezetősége és az Amsterdam Fashion Institute hallgatóinak közreműködésével.

Hasonló koncepciót követve született meg anno a budapesti Lánchíd 19 Design Hotel belsőépítészete is, melynek 45 szobáját Fónagy Dóra művészeti vezetése mellett fiatal építész, belsőépítész diákok álmodtak meg. A koncepció önmagában is izgalmas, hiszen széles teret enged a kreativitásnak, és a változatosságnak, ugyanakkor fontos, hogy az épület egészén át ívelő kreatív koncepció koherens egészként fogja össze a szálloda összes lakosztályát.

Az Exchange Hotel új megjelenésének kialakításában Otto Nan, a Lloyd Hotel igazgatója, Suzanne Oxenaar, a hotel művészeti vezetője és az amszterdami divatintézet diákjai szoros együttműködésben vettek részt. A szobákat, mint modelleket öltöztették fel a hallgatók, ennek köszönhetően a szálloda 61 szobája teljesen különböző megjelenést kapott. A belsőépítészeti terveket a legváltozatosabb témák – farmerkabátok, virágok, elfeledett kartondobozok, vagy Frida Khalo képzeletbeli gardróbja – inspirálták. Itt mindenki garantáltan talál az ízléséhez szabott szobát!

A különböző szobák különböző komfortfokozatnak felelnek meg, így szolgálva ki a  látogatók lehető legszélesebb körét. A hotelben egy étterem és egy design concept store is helyet kapott, ezzel emelve az Exchange-t a hagyományos szálloda szintjéről  átfogó, innovatív design koncepcióvá.

www.exchangeamsterdam.com